Adrian Năstase: Aş putea ocupa funcţia de „patriarh politic”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat miercuri (14 aprilie 2010) la Râmnicu Vâlcea, că nu mai este interesat de vreo funcţie publică în stat.

El a adăugat, în glumă, că ar putea ocupa ‘funcţia de patriarh politic”, respectiv de preşedinte de onoare sau „adjunct de preşedinte de onoare al PSD”.
Năstase a reconfirmat că nu mai doreşte nici o funcţie în Executiv, precizând că se va implica în pregătirea unei noi formule de guvernare alcătuită din tinerii social-democraţi.

‘După 20 de viaţă politică, într-un an în care împlinesc, iată 60 de ani, sigur că privesc cu mai multă detaşare unele dintre lucrurile din zona politică, dar mai ales în ceea ce priveşte zona Executivă. Am fost ministru o perioadă de timp, am fost prim-ministru, am avut deci în zona Executivă responsabilităţi importante. Am făcut greşeli, dar poate că am realizat şi lucruri bune.

Cred că în politică am strâns foarte multă experienţă pe care doresc, în calitatea pe care o am de preşedinte al Consiliului Naţional, să o împărtăşesc colegilor mei şi să o folosesc în încercarea de a pregăti, împreună cu ceilanţi colegi, o nouă formulă de guvernare pentru viitorii miniştrii, pentru cei care vor avea o responsabilităţi să preia din nou guvernarea după o perioadă foarte grea’, a spus Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul CN a afirmat că a adus în discuţie şi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de la Căciulata, judeţul Vâlcea, ‘ambiţia’ sa de a face ca deparmatentele PSD să înceapă să funcţioneze şi să pregătească viitorii oameni care vor ocupa funcţii publice în România.

‘Dacă am avut multe probleme în politică, inclusiv la alegerile prezidenţiale din 2004, a fost pentru că m-am ţinut de cuvânt, ceea ce voi face şi în continuare. Am fost un foarte bun ministru de externe, cum a fost şi Mircea Geoană, şi România are nevoie de o politică externă foarte bună. Sunt alţi colegi mai tineri care vor putea să fie miniştrii în viitor’, a menţionat liderul PSD.
La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat relaţia bună pe care o are cu Adrian Năstase, cu liderul de onoare, Ion Iliescu, şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, adăugând că experienţa acestora va ajuta la depăşirea „greşelilor celorlalţi din partid”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata