Aflarea în treabă, la români

Autor: Cornel SIMIGHIAN

.

Indiferentă la crize, la sinergia vulnerabilităţilor de sistem macro, la distorsiunile unui declin economic din ce în ce mai imprevizibil, cu un val de replici şi ecouri în social, vara îşi continuă curgerea obişnuită, năduşită în canicule, românii sînt mai mult preocupaţi de vacanţe şi concedii decît de efectele gripei porcine asupra găurilor negre din Calea Lactee şi a posibilelor conexiuni stranii dintre încălzirea globală şi proliferarea omidei păroase a dudului.

.

Sigur că şi media şi-a impus un regim mai soft, mai bikinizat, mai tabloid, invocînd desigur tot criza şi inapetenţa pentru presă a românilor, cam sastisiţi de prestaţia politică a unui guvern din ce în ce mai bocciu, a unui parlament din ce în ce mai şusanist, de-o să-i trebuiască doar felinar roşu la poartă, şi a unui preşedinte din ce în ce mai mitocan, firesc şi cu naturaleţe, oricînd şi cu oricine, nu doar cu tonomatele, păsăricile şi ţigăncile împuţite din jurnalismul mioritic.

Deja, din motive de tiraj în declin şi de hemoragie de audienţă, marii moguli au redus lefurile, oricum de tot rahatul, a celor care prestează în presă, indiferent dacă e vorba de jurnalişti cu firmă şi fiţe, haladiţi la rangul de vedete, ori doar de reporteri făcuţi la apelul de seară în dosu’ şurii, bighidii care nici nu prea ştiu în ce breaslă de kakao au călcat şi ce viitor maro le atîrnă în faţă!

Bref, pentru a mai colora un pic atmosfera politicii carpato-danubiano-pontice, pînă la alegerile din toamnă cînd vom asista la un full contact KO cu aer de kabuki simulat, mai detonează cîte un şmen comun, o maradonă nu chiar de doi lei, da’ orişicît, ce mai înseamnă astăzi o mînăreală ministerială de 600.000 euro, un mizilic acolea, de-o măslină şi-un ţap de bere?

Am putea spune desigur că, la cît tupeu a debordat în scandalul decalotat în cascade ridicole ale doamnei ministru, cineva ne ia de proşti, de retardaţi mintali, care pot fi făcuţi şi la portofel şi cu gura deschisă, golăneşte, ca-n codru.

Da’ nu spunem şi nici nu credem asta, cum nici nu credem că mangealîcul cu perversiuni dintre PD-L şi PSD este măcar funcţional, dacă nu e doar un concubinaj politic împotriva firii, o partidă executivă de sex în grup, ca orbeţii, cu lumina stinsă, de nu mai ştie nimeni cu cine e cuplat şi cine penetrează pe cine.

Că victima reală a violului sîntem desigur noi, ăştia carele chiar le plătim pe toate, pare a nu mai interesa pe nimeni…

Tot pentru culoare, dar deloc gratuit, aflăm cu dedicaţie care fotbalist a mai turnat la Secu cînd era mic, în speranţa unei intoxicări nu doar a microbiştilor care, ca spărgători de seminţe şi capete de scutieri, nu au insomnii etice sau morale, ci din contră, a consacrării în derizoriu a vocaţiei de sicofant oficial, fie şi din vremurile în care actualul Preşedinte, onctuos şi ritos în legendarea propriului CV, servea patria prin porturile de la Anvers.

Păi dacă delaţiunea este o calitate definitorie a acestui neam, cu vocaţie gay dacă se trage din doi bravi bărbaţi, n-ar mai fi cazul să se oripileze nimeni, nici măcar elita inteligentă, dar cam kakarisită la blazon. Să ne mai mirăm că fug cam toţi care o mai pot face?

Că rămîn prin bătături doar loazele, cei prea batrîni să o mai ia de la capăt şi cei care suferă de handicapul psihic de a crede că ne mai facem bine, aici şi acum, şi că, totuşi, copacii mor în picioare.

Deşi n-a mai apucat, teza de doctorat gîndită de Ţuţea, „Aflarea în treabă, ca metodă de lucru la români!”, rămîne de o tristă şi amară actualitate…

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata