Alina Gorghiu susţine că MECTS a afişat pe site o altă formă a legii Educaţiei decât cea din Parlament

Deputatul PNL Alina Gorghiu a atras marţi (20 aprilie 2010) atenţia că la Parlament se discută un proiect al legii Educaţiei, în timp ce site-ul MECTS afişează o altă variantă, avertizând că niciodată un proiect legislativ nu a încălcat atâtea alte legi în cursul său de avizare.

”Fac apel către încă ministrul Educaţiei să nu mai încalce şi alte legi pentru a-şi vedea aprobată această încercare legislativă, să înţeleagă faptul că există o procedură pe care chiar dacă eşti membru PDL trebuie să o respecţi. Şi poate ne anunţă şi pe noi când ajunge la forma pe care şi-o doreşte.
Până atunci, mă văd în situaţia de a fi cea care îi spune ministrului: dacă aţi fi respectat legislaţia în vigoare, nu eraţi acum în situaţia de a modifica, tăia, adăuga şi cosmetiza fraze din proiectul dumneavoastră”, i-a transmis deputatul liberal ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Aceasta a mai arătat că legea Educaţiei a fost gândită şi redactată ”pe ascuns”, fără consultarea reprezentanţilor sindicatelor sau a profesorilor şi părinţilor, în ciuda insistenţelor acestora, iar timpul pentru dezbatere publică a fost scurtat de la 30 de zile la 2 săptămâni, ”după bunul plac al ministrului Daniel Funeriu.”
”Această lege a fost trimisă într-o variantă la Camera Deputaţilor, aşa cum poate fi ea consultată pe site-ul www.cdep.ro, dar pe site-ul ministerului, www.edu.ro figurează o variantă cu modificări de ultimă oră.
Un exemplu concret este acel paragraf prin care se afirmă că ‘mulţi învăţători cu studii medii, absolvenţi ai liceelor pedagogice sunt mai bine pregătiţi decât mulţi cu studii superioare’, paragraf care în varianta ministerului nu mai există”, menţionează Alina Gorghiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata