ANAF emite un nou formular privind impozitul reţinut la sursă

– Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aprobat, prin Ordinul nr. 1803/2010, un nou model pentru formularul 205″Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit”.

– Noua declaratie se utilizeaza pentru declararea impozitului retinut prin stopaj la sursa aferent veniturilor realizate incepand cu 1 ianuarie 2009.

.
Ordinul ANAF nr. 1803/2010 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 308 din 12 mai 2010, informează Avocatnet.ro.

Potrivit art.74 alin.(4) din Codul fiscal, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, se supun impozitarii veniturile din activitati agricole realizate de persoanele fizice din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare.

Impozitul se calculeaza prin retinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, impozitul fiind final.

Potrivit art.93 din Codul fiscal, platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor, au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, la organul fiscal competent, pana la data de 30 iunie a anului fiscal curent pentru anul expirat.

Formularul va contine o rubrica speciala

Avand in vedere procedura aprobata prin Ordinul nr.190/2009, cat si din necesitati de administrare, noul Ordin ANAF modifica vechiul formularl 205 “Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit”, in sensul introducerii unei rubrici speciale pentru declararea veniturilor si impozitului retinut pe veniturile din valorificarea produselor agricole vandute catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati pentru utilizare ca atare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata