Angajaţii BNR, CNVM, CSSPP şi CSA, afectaţi şi ei de reducerile salariale

Angajaţii Băncii Naţionale a României (BNR), ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor vor fi şi ei afectaţi de reducerea salarială cu 25%, potrivit proiectului de lege pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Prevederile art. I şi II din prezenta lege se aplică în mod corespunzător şi personalului angajat în cadrul Băncii Naţionale a României, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor”, se arată în Legea privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Sumele rezultate prin reducerea drepturilor salariale pentru personalul acestor instituţii, precum şi pentru angajaţii din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii se virează integral la bugetul de stat, potrivit unui mecanism care va fi stabilit prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului Finanţelor, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii.

Potrivit actului normativ respectiv, prevederile de reducere salarială se vor aplica începând cu drepturile lunii iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata