Angajaţii de la Mittal Steel Roman continuă greva

Sindicatele de la Mittal Steel Roman nu au ajuns la nicio înţelegere cu conducerea societăţii, astfel că cei peste 1.200 de muncitori au intrat, miercuri, 14 aprilie, în a treia zi consecutivă de grevă.

Prefectul Mihai Archip a declarat că patronatul societăţii a refuzat propunerea de a participa, la Prefectură, la o şedinţă de dialog social, în care să fie mediat acest conflict de muncă.

”Sindicatele şi patronatul au negociat până spre dimineaţă, dar nu s-a ajuns la nicio soluţie. Pe de altă parte, patronatul nu vrea să intervină nimeni din afară. Solicitările noastre de a veni în Comisia de dialog social au fost respinse pe motivul că este un protest ilegal. Conducerea societăţii speră să rezolve problema”, a declarat prefectul Mihai Archip.

Angajaţii societăţii Mittal Steel Roman au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană, nemulţumiţi de salariile mici şi lipsa dialogului social.

Potrivit sindicaliştilor, peste 70 la sută dintre angajaţii societăţii încasează salariul minim pe economie, deşi sunt muncitori calificaţi. Angajaţii au cerut majorarea salariilor, fără să menţioneze deocamdată care este procentul solicitat.

În acest moment, la Mittal Steel Roman lucrează 1.213 angajaţi, de trei ori mai puţin faţă de anul 2004, atunci când a avut loc privatizarea societăţii Petrotub.

Din cele trei laminoare, de 6, 16 şi, respectiv, 20 de ţoli, în acest moment funcţionează doar ultimele două.

Citește și
1 Comentariu
  1. Un muncitor disperat spune

    Sunt un salariat de la Arcelor Mittal Roman. Suntem in greva de 5 zile consecutiv. Principala revendicare este marirea salariilor. Actualmente salariul minim este de 720 lei impozabil in societate cu profil metalurgic. Nu ne ia nimeni in seama, nu s-a interesat nimeni de noi si nu se produce nimic. Toti salariatii sunt disperati de modul in care suntem tratati de actualii menegeri.Doresc ca aceasta stire sa se faca auzita pretutindeni. un muncitor disperat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata