Antonescu: Declaraţia lui Ponta, de efect teatral

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a caracterizat, marţi, declaraţiile lui Victor Ponta drept o prestaţie „de efect teatral”, adăugând că l-a sunat în urmă cu puţin timp pe premier şi i-a propus convocarea Parlamentului pentru formula de guvern discutată, dar acesta a refuzat.

„Nu am înţeles exact, pentru că abia aterizasem, care era mesajul pentru că acolo au fost nişte chestiuni vagi. Faptul că domnul Daniel Constantin renunţă, de parcă era vorba de Ianukovici, nu mi-a spus nimic. Nu am înţeles şi l-am sunat pe domnul prim-ministru, domnul prim-ministru mi-a răspuns. L-am întrebat dacă, până a intra în şedinţa noastră, a Delegaţiei Permanente, avem nişte date noi, cu alte cuvinte dacă domnia sa şi partidul pe care îl conduce sunt dispuşi să convocăm şedinţa Camerelor reunite şi să mergem în formula pe care am propus-o de la bun început şi care se cunoaşte. Din păcate, mi-a răspuns că nu, ceea ce m-a dus la concluzia că toată această intervenţie a fost una de efect teatral şi merg acum pentru a prezenta colegilor şi acest element, dacă pentru unii există vreo confuzie”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a arătat că în USL lucrurile sunt clare şi această situaţie nu mai poate fi prelungită.

„Într-un fel sau altul vom pune punct în această seară”, a adăugat Crin Antonescu.

Preşedintele liberal a mai spus că a apreciat „prestaţia mediatică” a premierului de marţi seară.

„E, poate, un pas înainte din lunga colecţie de momente din care oamenii politici sunt gata să plângă, de la Băsescu, Stolojan mai departe”, a susţinut Antonescu.

În legătură cu o posibilă amânare a deciziei PNL, Crin Antonescu a precizat: „Eu n-am sentimentul că avem nevoie de o amânare, de două săptămâni ţara asta stă pe loc şi se uită la televizor în legătură cu o chestiune foarte simplă care este prezentată drept foarte complicată”.

Premierul Victor Ponta a făcut, marţi, un apel către PNL pentru salvarea USL şi continuarea guvernării în aceeaşi formulă.

„În calitatea de şef al Guvernului României, învestit prin votul majorităţii USL, care a primit în decembrie 2012 votul de încredere şi de speranţă al majorităţi populaţiei din România, este de datoria mea în această seară să fac încă un apel, înainte de şedinţa politică a PNL, către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit USL, de a continua să guvernăm împreună”, a declarat Ponta la Palatul Victoria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata