Antonescu: Nu mă retrag din cursa PNL pentru prezidenţiale; exclud varianta unei candidaturi independente

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că nu renunță la candidatura pentru prezidențiale în contextul rezultatelor sondajului intern realizat de liberali pentru desemnarea prezidențiabilului și a precizat că exclude varianta unei candidaturi independente la acest scrutin.

„Nu le comentez (n.r. — rezultatele sondajului). Este un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu-l contest”, a spus Antonescu.

El a afirmat că nu va cere realizarea unui alt sondaj, amintind că în urmă cu zece zile a propus să se treacă la vot fără sondaje, în condițiile în care nu au fost făcute analizele inițiale.

Antonescu a arătat că va cere în continuare votul delegaților.

„Aici pare că nu se înțeleg niște lucruri de mai multă vreme și să mai încercăm o dată. Nu este vorba că mai cer eu sau cere cineva. Orice desemnare a unui candidat de către un partid este o decizie politică. Ea trebuie formalizată cumva. Ea nu se poate lua în constatarea unor sondaje, ea pur și simplu în baza sondajelor, în baza tuturor factorilor pe care cineva îi poate avea în minte atunci când ia o decizie, trebuie să însemne o decizie luată prin vot de un for al unui partid. În conformitate cu statutul, Delegația Permanentă”, a afirmat fostul lider al PNL.

El a subliniat că își menține declarația că este cel mai potrivit candidat din partea PNL.

De asemenea, Antonescu a indicat că nu i-a cerut nimeni să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului PNL la Președinție.

Fostul lider al PNL a pledat pentru un vot uninominal în cazul desemnării candidatului la Președinție, dar a afirmat că dacă se va decide să fie vot secret, nu are nimic împotrivă, dar că acest tip de vot va responsabiliza anonim conducerea liberalilor.

Crin Antonescu a exclus varianta unei candidaturi independente la alegerile prezidențiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata