Au fost suspendate aproape 20.000 de dosare de ajutor social

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat duminică (1 august 2010), în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că la nivel naţional au fost suspendate aproape 10.000 de dosare de acordare a venitului minim garantat, 6.000 de indemnizaţii pentru persoanele cu handicap şi 3.200 de pensii de invaliditate.

Potrivit lui Şeitan, rezultatele arată că, după verificarea în teritoriu a 50% din numărul total de dosare privind acordarea venitului minim garantat, circa 24% au fost suspendate şi anulate, întrucât banii au fost acordaţi ilegal.

„Avem localităţi întregi. În 67 de localităţi din ţară am suspendat toate dosarele – aproape 10.000. Zonele cele mai reprezentative din acest punct de vedere au fost Bacău, Prahova, Timiş şi Vaslui”, a precizat Şeitan.

În ceea ce priveşte indemnizaţiile persoanelor cu handicap, există 40 de mii de dosare verificate, din care peste 6 mii au fost suspendate, cu posibilă suspiciune de fraudă, a spus ministrul. „Adică 15,4%. Iarăşi un volum mare. Urmează să luăm şi măsuri de natură juridică, să zicem penală, în anumite situaţii”, a anunţat Şeitan.

De asemenea, din verificarea, în ultimele două săptămâni, a 39.000 de dosare de pensii de invaliditate, circa 3.200, adică aproape 10%, au fost suspendate, a mai informat Şeitan.

„Faceţi cunoscute opiniei publice rezultatele acestea din verificările pensiilor de invaliditate, a ajutoarelor sociale. (…) Aceasta este o parte a reformei sistemului social – ca cei şmecheri să fie trimişi la muncă, cei cu nevoi să fie protejaţi şi sprijiniţi de către stat. Până acum, aţi văzut, toată lumea primea certificate de orb şi conducea nestingherit maşina prin oraş. (…) Nu e plăcut să retragi nişte drepturi, dar e corect să le retragi la aceia care nu le merită”, le-a transmis, la rândul său, premierul Boc prefecţilor, în cadrul videoconferinţei de duminică.

Citește și
1 Comentariu
 1. Roman spune

  Corect! Dar de ce asa tarziu D-lor?
  Pana cand sa mai toleram parazitismul?
  Daca ar fi fiecare sincer, cred ca fiecare cunoaste pe cineva care beneficiaza de ajutor social sau pensie de invaliditate nemeritate! Unde este spiritul nostru civic? De ce-i tinem in spate?
  Cati dintre cei pensionati petru invaliditate lucreaza in strainatate?? foarte multi! Ce-ar fi daca fiecare ar lua atitudine impotriva tuturor hotilor??? Ne-ar merge mult mai bine, iar proprii copii ne vor multumi mai tarziu!
  Rugam jurnalistii sa faca mai multe reportaje pe aceasta tema, poate asa vom intelege sa nu ne mai furam caciula unul altuia….Daca vrem sa traim bine trebuie sa fim mai intai cinstiti…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata