Bâlbâială de doi ani la cea mai mare investiţie din România

Începerea lucrărilor la noile reactoare de 4 miliarde de euro de la Cernavodă ar mai putea întârzia un an, după doi ani de negocieri fără rezultat.

În loc de începerea lucrărilor la cel mai mare proiect de investiţii din România în valoare de 4 miliarde de euro, cei şapte investitori de la reactoarele 3 şi 4 ale centralei Cernavodă (Enel – Italia, CEZ – Cehia, RWE Power – Germania, GDF SUEZ – Franţa, ArcelorMittal România, Iberdrola – Spania şi statul român) discută prelungirea acordului semnat în 2008, care expiră în toamna acestui an.

În aceşti aproape doi ani, investitorii se aşteptau ca datele proiectului să fie cunoscute, modalităţile de finanţare să fie puse la punct astfel încât să poată fi luată decizia de investiţie. În mod normal, anul acesta ar fi trebuit să înceapă lucrările la acest proiect pentru ca în 2015 – 2016 el să fie finalizat.

Cei doi ani s-au dovedit însă a fi insuficienţi pentru a stabili toate aceste detalii mai ales în contextul în care statul român s-a răzgândit de două ori în ceea ce priveşte participaţia pe care şi-o doreşte în acest proiect, relatează Ziarul Financiar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata