Băsescu: Există 230.000 de pensii speciale în România

Presedintele Traian Basescu, candidat pentru un nou mandat de sef al statului, a afirmat, miercuri (11 noiembrie 2009), ca in România exista 230.000 de pensii speciale si a sustinut ca noua lege a salarizarii, promovata de Guvernul Boc, “a atins mortal interesele clientelei politice”.

“Sunt 230.000 de pensii speciale”, a afirmat Traian Basescu, la Tecuci, unde se afla intr-un turneu electoral. Un exemplu in acest sens, oferit de seful statului, a fost cel al judecatorilor, care, dupa cum sustine Basescu, primesc un salariu de 5.000 – 6.000 – 7.000 de lei/luna, iar in legea promovata acum 3 ani in Parlament s-a stabilit ca judecatorii si procurorii ies la pensie cu 80% din venitul ultimei luni.

“În aceste conditii, seful de instanta ii da judecatorului un salariu de merit in ultima luna, prima, bani pentru concediu si, dupa ce au avut salarii de 5.000, 6.000, 7.000, 8.000 lei/luna ies la pensie fara sa fi contribuit cu 17.000 – 18.000 – 20.000 lei/luna”, a sustinut Traian Basescu. Presedintele a afirmat ca motiunea de cenzura si caderea guvernului au fost cauzate de decizia Executivului Boc de a elimina aceste pensii speciale.

De asemenea, seful statului a declarat ca noua lege a salarizarii, promovata de Cabinetul Boc, “a atins mortal interesele clientelei politice, acei functionari ai partidelor care erau aciuati in agentii, acei clienti ai partidului care primisera legi speciale de salarizare, legi cu sporuri peste sporuri, astfel incât salariul ramânea o nimica toata in raport cu banii pe care ii incasau”.

Potrivit lui Traian Basescu, legea salarizarii, promovata de Emil Boc, ar fi taiat toate aceste privilegii ale judecatorilor sau diplomatilor si ale celor care, in opinia sa, s-au constituit in sustinatori ai unor grupuri de parlamentari, “in asa fel incât si unora si altora sa le fie bine”.

Traian Basescu a recunoscut ca a facut si greseli in mandatul sau: “Erorile mele au fost legate ba de promulgarea Legii educatiei, când nu erau bani, ba de asigurarea ca voi demisiona in 5 minute daca ma suspenda Parlamentul”, a spus presedintele. Seful statului se afla intr-un turneu electoral la Tecuci si Braila, unde are programate intrevederi cu autoritatile locale si organizatiile din teritoriu ale PD-L.

Citește și
3 Comentarii
  1. MOLNAR spune

    Nu trebuia votata acestea legi, cu pensi speciale.Nu cred ca un judecator, a facut mai mult in 40 ani de munca si 5ani de facultate[medic6 ]ca un medic, pentru societate, ca diferenta de pensie sa fie de 5-6 ori mai mare.Noi medici nu primim medicamente gratis, judecatori, si ceilalti privilegiati primesc medicamente gratis, pe langa pensie de 5-6 ori mai mare.ASTA E CEA MAI MARE NEDREPTATE, NICI ELITA COMUNISTA NU TRAIA MAI BINE CA ACESTI PRIVILEGIATI IN DEMOCRATIE.

  2. SEBI spune

    ATAT PENSIILE CAT SI SALARIILE TREBUIE SA FIE IN CONFORMITATE CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE INTR-UN PROCENT LA LIMITA BUNULUI SIMT SI A PUTERII ECONOMICE A TARII.NU TREBUIE UITAT CA AMARATII ACEIA CARE MUNCESC PE SALARIUL MINIM (EI FIIND SI CEI CARORA NU LI SE RESPECTA APROAPE NICI UN DREPT SI NU AU NICI UN SOPOR)PLATESC SERVICII EXECUTATE DE ACEIA CARE AU SALARII „ASTRONOMICE”.

  3. ionescu vio spune

    …Calcularea corecta a pensiilor… nesimtite,pt ca ele s-au obtinut prin eludarea legii, ar rezolva imediat una din probleme,iar daca ar si plati pt greselile intentionate cei care le-au inlesnit…dar cati bani se dau celor cu certificate de revolutionar!!!???multe cumparate…si cate scutiri…au trecut totusi 20 de ani….sa se bucure cei care nu au mai putut munci dupa revolutie pt ca nu au luptat cpt. privilegii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata