BEM a respins candidatura lui Remus Cernea

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins candidatura în calitate de independent a lui Remus Cernea, la alegerile parţiale din 25 aprilie pentru Colegiul 19, deoarece nu respectă condiţiile impuse de lege, a declarat Iulian Ivan, purtătorul de cuvânt al biroului electoral.

Dosarul de înscriere a candidaturii lui Remus Cernea a fost depus la sediul BEM duminică seară, cu patru ore înainte de expirarea termenului de înscriere în cursa electorală. Iulian Ivan a explicat că Remus Cernea nu a respectat nicio condiţie de înscriere.
„El nu a avut depusă la dosar nici lista de susţinători, nici taxa de depozit de 3.000 lei drept garanţie pentru participarea la alegeri şi nici nu face parte dintr-un partid cu reprezentare parlamentară.”, a spus Ivan, precizând că şi în aceste condiţii Cernea ar putea contesta în 24 de ore la Tribunalul Municipiului Bucureşti decizia BEM.

La alegerilor parţiale din 17 ianuarie ce au avut loc pentru Colegiul 1 din Bucureşti, Remus Cernea a atacat la Curtea Constituţională Legea electorală, apreciind-o drept neconstituţională. Curtea a respins atunci sesizările venite din partea lui Remus Cernea, candidat din partea Partidului Verde la acele alegeri.

Campania electorală va începe pe 10 aprilie şi se va încheia pe 24 aprilie. Potrivit prevederilor legale, la alegerile parţiale parlamentare din 2010 au dreptul să participe doar partidele politice şi alianţele care au trecut pragul electoral de 5% la parlamentarele din 2008. Până în prezent, BEM nu a înregistrat decât două candidaturii, cea a lui Teo Trandafir – PD-L şi Liliana Mincă-PC, nefiind depusă ncio contestaţie..

Alegerile parţiale se organizează pe 25 aprilie pentru fotoliul de deputat devenit vacant după ce fostul lider conservator Daniela Popa a demisionat din funcţie şi a optat pentru calitatea de membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata