Blaga: Trebuie să recâştigăm strada

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat marţi (26 ianuarie 2010) la şedinţa de bilanţ a IGPR că principala ţintă a României este aderarea, în martie 2011, la Spaţiul Schengen.

”Anul 2009 a fost un an greu dar bun, în ansamblul său pentru Poliţia Română, un an în care poliţiştii s-au confruntat şi cu lipsuri, un an în care nu întotdeauna şi-au primit drepturile la timp. Îi asigur că acest lucru s-a rezolvat parţial şi se va rezolva în totalitate până la sfârşitul lunii martie. A fost un an în care au fost foarte multe lucruri bune dacă ne gândim la succesele în combaterea crimei organizate, în combaterea traficului de droguri”, a spus Blaga.

Ministrul a admis că au fost şi ”lucruri” care au evoluat altfel decât ar fi trebuit şi a dat ca exemplu infracţiunile însoţite de violenţă, infracţiunile cu arme de foc, în special din zona caselor de schimb valutar şi a băncilor. ”Sunt lucruri pe care va trebui să le corectăm. Trebuie să recâştigăm strada.

Asta înseamnă, aşa cum am mai spus, inversarea raportului poliţişti în stradă, poliţişti în birou, şi, pe de altă parte, o colaborare foarte bună cu jandarmeria. Poliţia răspunde de asigurarea ordinii publice iar jandarmeria o restabileşte. Au suficiente competenţe pentru a-şi face datoria”, a subliniat Blaga. El a cerut factorilor de decizie o politică de personal corectă astfel încât oamenii să fie promovaţi pe criterii foarte bine stabilite.

La şedinţa de bilanţ a IGPR au participat primul-ministru Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, înalţi oficiali din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota, preşedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata