Blocaj pe magistrala Pipera-Berceni. Un tren a blocat întreaga circulație datorită unor probleme de sistem

Pe magistrala Pipera-Berceni a fost mare agitație și îmbulzeală. Cauza fiind un metrou care a rămas efectiv blocat și nu a mai vrut să pornească. Acesta a oprit circulația de pe alte garnituri și s-a produs o agitație permanentă și cozi imense de oameni. Mai exact, preț de minute întregi nu s-a mai circulat absolut deloc între stațiile Eroii Revoluției și piața Romană.

În cele din urmă, când garnitura care a produs probleme a repornit, la scurt timp aceasta s-a blocat la loc, de data asta la stația Piața Unirii. Metroul nu a avut o mică problemă ci era pur și simplu defect. Trenul a fost retras la stația Pipera, conform Metrorex. Ce este ironic de fapt? Trenul abia a fost pus în funcțiune pe șine de câțiva ani. Însă, acesta face parte dintr-un lot nou, originar din Spania și are probleme la soft-ul care controlează comenzile trenurilor.

Se pare că incidentul este asociat cu un altul care s-a întâmplat la începutul anului, în momentul în care un metrou a accelerat fără control și a lovit zidul unui depou. În mod neoficial, se spune că accidentul s-a produs tot din cauza softului, iar partea bună a incidentului a fost că nu existau pasageri a căror viață să fie pusă în pericol.

De asemenea, în anul anterior, după ce firele de curent de la panourile electrice s-au rupt, mai multe trenuri au rămas blocate.

În urmă cu puțin timp, mecanicii care se ocupă de metrouri, susțin faptul că 13 trenuri pot fi oricând scăpate de sub control din cauza faptului că softul este de origine chinezească și de altfel, acest soft controlează întreg sistemul din subteran.

În urma acestor declarații absolut terifiante, șefii Metrorex ne asigură să stăm liniștiți deoarece trenurilor le sunt făcute revizii periodice și nu există șanse pentru astfel de întâmplări.

Sursa: observator.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata