Boc şi Antonescu s-au contrat pe tema Constituţiei

Premierul Emil Boc, preşedinte al PD-L, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au avut, joi (18 martie 2010) seara, la TVR, un schimb de replici pe tema rezultatului referendumului din 2009, liberalul acuzându-l pe şeful Guvernului că face intenţionat o eroare când spune că toţi românii au votat pentru unicameralism.

Boc a spus la dezbaterea de la TVR ca „românii” au votat la referendum pentru unicameralism, iar Antonescu a replicat că este vorba despre majoritatea celor care au votat la referendum. Antonescu i-a atras atenţia premierului, când acesta vorbea despre voinţa românilor, că el nu este turc, ci tot român. Premierul i-a replicat liderului liberal că se îndoieşte de afirmaţie, acuzându-l că ignoră voinţa „românilor”.

„V-am adus să vedeţi ce spun românii. Cred că este important ceea ce spun românii”, a spus Boc, referindu-se la rezultatul referendumului. Antonescu i-a replicat lui Boc: „Domnule prim-ministru, nici eu nu sunt turc, deşi nu ar fi nicio nenorocire…
Am şi eu dreptul la cetăţenie”. Afirmaţia a dus şi la răspunsul lui Emil Boc: „După cum văd că înţelegeţi voinţa românilor, am o îndoială cu privire la ceea ce spuneţi”.  Boc a mai spus că 77% dintre români au votat la referendumul care a fost validat şi au spus că vor Parlament unicameral, iar 22% s-au opus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata