Boc susţine că nici un salariu nu va fi diminuat prin legea unică a salarizării

23

Niciun salariu nu va fi diminuat dupa intrarea in vigoare a legii unice a salarizarii in sectorul bugetar, a anuntat miercuri (30 septembrie 2009) premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.

“Odata cu intrarea in vigoare a legii salarizarii unice, si aici ma refer la aplicarea ei de la 1 ianuarie 2010, niciun salariat din România care lucreaza la stat nu va suferi o diminuare a veniturilor salariale pe care le are”, a spus premierul.

De asemenea, seful Guvernului a subliniat ca nici profesorii nu vor suferi o diminuare a salariilor, odata cu intrarea in vigoare a legii salarizarii unitare.

“Nici cu intrarea in vigoare, acum, a legii, in octombrie, niciun profesor nu va suferi o diminuare a veniturilor sau a sporurilor pe care le are si nici dupa 1 ianuarie 2010 nu va suferi o scadere a salariului sau a veniturilor pe care le are in prezent si aceasta este informatia oficiala pe care o confirma Guvernul pe baza proiectului de lege pe care si l-a asumat prin procedura angajarii raspunderii”, a spus Boc.

Seful Guvernului a explicat ca aceste declaratii vin ca urmare a unor afirmatii potrivit carora, dupa intrarea in vigoare a legii de salarizare unica a bugetarilor, profesorii vor suferi o diminuare a veniturilor cu 40%. “Am spus acest lucru pentru ca am vazut foarte multe declaratii potrivit carora, dupa ce intra in vigoare legea, la trei zile, profesorii vor avea venituri cu 40% mai mici. Fals, nu este adevarat.

Acest lucru nu se intâmpla. Profesorii nu vor suferi niciun fel de diminuare a salariilor. La fel, s-a spus ca din ianuarie 2010 profesorii vor avea cu 40% mai mici veniturile decât acum.

Fals, nu se intâmpla acest lucru, ci potrivit legii salarizarii unice, profesorii din invatamântul preuniversitar beneficiaza de o crestere mai accelerata a salariilor peste media de 56% cât este per sistem in perioada de aplicare si implementare a legii salarizarii unice”, a precizat Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata