Bugetul destinat alegerilor parţiale pentru Cameră şi Senat este de peste 9,6 milioane de lei

Executivul a alocat peste 9,6 milioane de lei pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit unei hotărâri de guvern publicată joi în Monitorul Oficial.

O parte din aceşti bani vor fi alocaţi Ministerului Afacerilor Interne, respectiv instituţiilor prefectului, IGPR, IGJR, IGSU, IGPF, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, precum şi Aparatului central al MAI.

O altă parte va fi pusă la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente şi a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Hotărârea de guvern privind scrutinul parţial mai prevede că „desfăşurarea votării la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 25 mai 2014 poate avea loc în aceleaşi imobile în care se va desfăşura votarea pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2014, cu condiţia ca aceste două procese de votare să se desfăşoare în spaţii sau camere distincte”.

Totodată, actul normativ prevede că membrii BEC, cei ai birourilor electorale de circumscripţie, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 85 de lei. Tot ca indemnizaţie pe zi de activitate, membrii secţiilor de votare vor primi câte 65 de lei.

HG privind alegerile parţiale din 25 mai prevede că membrilor BEC şi membrilor birourilor electorale de circumscripţie li se asigură câte 10 lei în fiecare zi de activitate pentru „băuturi răcoritoare, cafea şi gustări”, aceeaşi sumă şi cu acelaşi scop asigurându-li-se, în ziua votului, şi membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi personalului MAI care asigură paza secţiilor de votare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata