Bugetul total pentru organizarea alegerilor prezidenţiale este de 192.400 mii lei

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, 26 august, un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului și a structurii cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale, bugetul total fiind de 192.400 mii lei, informează Biroul de presă al Executivului.

Prin Hotărârea aprobată de Guvern, 166.778 mii lei revin MAI, 47.058 mii lei pentru Secretariatul General al Guvernului, 10.694 mii lei pentru Autoritatea Electorală Permanentă, 7.735 mii lei pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale și 4.270 mii lei pentru MAE.

Executivul a aprobat mai multe hotărâri privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale, pentru aprobarea modelului, dimensiunilor și a condițiilor de tipărire ale buletinului de vot care va fi folosit, modelul, condițiile de tipărire, de gestionare și de utilizare a timbrului autocolant, aprobarea modelului copiei de pe lista electorală permanentă, a modelelor tabelelor electorale și a modelului declarației pe propria răspundere care vor fi folosite la alegeri.

De asemenea, Guvernul a adoptat și hotărâri pentru aprobarea modelelor ștampilelor birourilor electorale, a modelului ștampilei de control a secțiilor de votare și a modelului ștampilei cu mențiunea „VOTAT” care vor fi folosite la alegerile prezidențiale din noiembrie, dar și privind stabilirea modelelor proceselor-verbale de consemnare și centralizare a rezultatelor votării pentru alegerea președintelui României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata