CAB respinge cererea lui Gigi Becali de suspendare a inspecţiei ANAF

Cererea europarlamentarului Gigi Becali de suspendare a inspecţiei fiscale demarată de ANAF, ce are ca obiect recuperarea TVA aferentă terenurilor şi caselor vândute de omul de afaceri în perioada 2004-2008, a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Pe fond, procesul va fi reluat pe 19 aprilie.

Gigi Becali a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, solicitând daune morale şi materiale de 800.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro), pe motiv că inspectorii fiscali l-au stresat în perioada sărbătorilor de iarnă.

În acţiunea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, Gigi Becali arată că inspectorii de la ANAF i-au trimis, pe 29 decembrie 2009, o adresă în care era anunţat că va fi supus unei inspecţii fiscale, ce avea ca obiect recuperarea TVA aferentă terenurilor şi caselor vândute de omul de afaceri în perioada 2004-2008. Gigi Becali susţine că decizia ANAF de a desfăşura acel control este nelegală, fiind un abuz care i-a adus grave prejudicii morale şi materiale.

„În calitatea mea de preşedinte de partid politic, persoană publică şi europarlamentar, am fost expus oprobiului public de către pârâtă (ANAF – n.r.), care a încercat să evidenţieze faptul că nu aş fi un bun cetăţean şi că aş fi încercat să mă sustrag de la plata unor taxe şi impozite legal datorate către stat”, declară latifundiarul. De asemenea, Gigi Becali le spune judecătorilor că i-a scăzut popularitatea în rândul electoratului după ce presa a mediatizat subiectul: „Becali s-a trezit cu Fiscul în curtea Palatului pentru TVA neplătit”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata