Camelia Şucu relansează „bursa” de mărfuri de la Piaţa de Gros

Camelia Şucu, una dintre cele mai cunoscute femei din mediul de afaceri autohton, vizibilă mai ales prin intermediul businessului din industria mobilei de lux trece într-o zonă complet necunoscută: administrarea unei pieţe agroalimentare – Piaţa de gros. Cum a ajuns o divă a businessului să se ocupe de afaceri cu saci de cartofi?

Camelia Şucu spune că în primul rând „niciun investitor nu-şi ţine toate ouăle în acelaşi coş”, referindu-se la faptul că este necesară o diversificare a portofoliului, iar în al doilea rând „la mâncare nu se va renunţa niciodată”, chiar şi în condiţii de recesiune. A acceptat propunerea venită de la avocatul său de a investi în această piaţă, chiar dacă nu ştia foarte multe despre business, scrie Ziarul Financiar.

Piaţa situată în zona de sud a Bucureştiului era deţinută anterior de stat şi aici angrosiştii îşi vând marfa la preţuri apropiate de cele ale producătorilor, după o negociere liberă a preţului. Investiţia a făcut-o la sugestia avocatului său, specializat pe zona comercială, şi pentru că şi-a dorit un business care să „producă”.

„Nici nu ştiam ce desfăşurare are Piaţa de Gros. Aş fi vrut să o văd pentru că era eram curioasă, însă avocatul m-a sfătuit să nu merg, pentru că altfel voi creşte preţul. Într-o zi de luni am aflat că sunt proprietara unei pieţe de gros”, a mai spus Camelia Şucu.

Camelia Şucu are în jur de 80 de chiriaşi la Piaţa de Gros, unii dintre ei având şi până la 10 standuri. Gradul de ocupare este de 65%, iar chiria este de 1.200 de euro pe stand. În august, Şucu spune că a scăzut chiriile la jumătate, pentru că de regulă vânzările comercianţilor sunt mai mici în lunile de vară.

Planurile pentru această locaţie, care se întinde pe 9,5 hectare, „sunt de a îmbunătăţi condiţiile actuale pe spaţiile deja existente, de a construi o hală de frig, iar in viitor, de ce nu, de a pune la punct un sistem logistic de colectare de produse agricole şi animaliere”.

Întrebată dacă supermarketurile şi hipermarketurile vor cumpăra de aici, Camelia Şucu a spus că „într-un an de zile vor veni foarte mulţi”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata