În această perioadă, lichiorul de pepene galben este considerat ca fiind băutura care luptă cu toxinele din corp. Se pregăteşte foarte uşor, iar gospodinele nu au nevoie decât de câteva ingrediente pentru a pregăti băutura care asigură 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A.
Lichiorul de pepene galben este băutura aromată şi uşor de preparat care luptă cu toxinele din corp, asigurând 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A.
În plus, pepenele galben are un conţinut caloric scăzut şi o concentraţie de 90% apă, ceea ce face din lichiorul de pepene galben un aliat al siluetei.
Consumul de pepene galben previne apariția petelor de pe piele, datorită stimulării procesului de eliminare a toxinelor din organism.
Totodată, în pepenele galben se regăsesc fibre și minerale precum potasiu, calciu și zinc.
Beneficiile lichiorului de pepene galben
Consumul de pepene galben previne guta, artrita și nivelurile ridicate de colesterol, scrie doc.ro
Un consum regulat de pepene galben poate să îmbunătățească concentrarea și să scadă riscul de a dezvolta Alzheimer.
Prin conţinutul ridicat de apă al pepenelui galben, acesta ne ajută să ţinem la distanță deshidratarea și să combatem zilele caniculare.
Mai mult, pepenele galben conține antioxidanți, care filtrează razele albastre de lumina dăunătoare, pentru a juca un rol protector pentru ochi. Astfel, el ne ține la distanță de degenerescența maculară.
În plus, betacarotenul care se găsește în fructele de culoare galbenă precum este pepenele galben și vitamina C, un alt nutrient important care se găsește din abundență în pepenele galben, pot să protejeze împotriva astmului.
Conținutul de fibre, potasiu, vitamina C și colina din pepenele galben contribuie la sănătatea inimii.
Un consum regulat de alimente care sunt bogate în potasiu poate să ajute la scăderea tensiunii arteriale, iar un aliment care conține mult potasiu este pepenele galben.
Valori nutriționale pepene galben
O cană de pepene galben asigură 5% din valorile necesare zilnice de vitamina K, niacină, vitamina B6, acid folic, magneziu și potasiu.
Totodată, o cană de pepene galben conţine
53 de calorii
0,3 g grăsimi
13 g carbohidrați totali
12 g zahăr
1,4 g fibre
1,3 g proteine
106 % din valoarea zilnică recomandată de vitamina A
95% din valoarea zilnică necesară de vitamina C
1% din valoarea zilnică necesară de calciu
Reţetă lichior pepene galben
Ingrediente lichior pepene galben
pulpă de pepene galben
alcool 125 ml
zahăr 200 g
apă 300 ml
Mod de preparare lichior pepene galben
Pentru a prepara lichiorul de pepene galben trebuie să curăţăm foarte bine pepenele de seminţe, apoi să-l tăiem cubuleţe.
Bucăţelele de pepene se pun într-un borcan cu închidere ermetică. Peste acestea se adaugă alcoolul, iar totul se amestecă cu o lingură de lemn.
Timp de şapte zile se va lăsa pepenele galben la macerat. Pentru ca lichiorul de pepene galben să-şi lase aroma, trebuie depozitat într-un loc întunecat, ferit de razele soarelui.
În toate cele şapte zile, borcanul cu lichiorul de pepene se va ajuta timp de 20 de secunde.
La finalul celor şapte zile, se prepară siropul de apă cu zahăr. Într-o oală se adaugă apa şi zahărul şi se amestecă foarte bine, până când zahărul este topit în totalitate.
Adăugăm siropul peste bucăţelele de pepene. În momentul în care siropul s-a răcit, adăugăm peste lichiorul de pepene. Cu ajutorul unui blender vertical vom amesteca până când obţinem un amestec cremos.
Amestecul cremos se strecoară cu ajutorul unui tifon sterilizat. Lichiorul de pepene galben se ţine în sticle închise ermetic. Lichiorul se lasă la macerat aproximativ 30 de zile.
Sursa – www.antena3.ro