Care sunt planurile PSD, dacă ajunge la guvernare, pentru PNRR?

România s-ar putea întoarce la negocieri cu Comisia Europeană cu privire la PNRR, cu toate că planul a fost deja aprobat şi aşteptăm prima tranşă de bani. Ideea aparţine social-democraţilor, iar Marcel Ciolacu a explicat de ce ar trebui făcut acest lucru.

În prezent, Partidul Social Democrat este la un pas să intre la guvernare, alături de PNL şi UDMR. Negocierile oficiale au început deja de marţi şi vor continua în zilele următoare.

De ce se întoarce Romănia, la Bruxelles cu PNRR-ul abia aprobat?!

Marţi seara, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunţ extrem de important, în acest context. Social-democraţii vor insista pentru renegocierea PNRR, dacă ajung la guvernare.

Mai exact, este vorba despre anumite capitole din Planul Național de Redresare şi Rezilienţă, a indicat Marcel Ciolacu, invitat la România TV. Liderul social-democrat spune că această posibilitate este prevăzută de Comisia Europeană:

În explicaţiile sale, “Într-un an se poate renegocia”, adăugând că nu are de gând să-şi asume greşelile făcute de USR în acest plan.

Astfel, “Vom merge şi vom negocia anumite capitole din  PNRR. Vom merge împreună cu PNL şi vom demonstra ce este sustenabil şi ce nu este, ce ne angajăm şi ce nu ne angajăm. Dvs. vreţi ca eu să îmi asum tot ce a făcut USR? Eu i-am văzut la televizor. Ei n-au fost pe la guvernare…

Și mai apare și Orban, nu are nicio treabă cu guvernul, n-au murit oamenii… E cum ar veni Rafila la Sănătate și n-ar face nimic..

Există la Comisia Europeană această posibilitate. În șase luni anunți, și într-un an poți să mergi la renegociere. Păi, ori facem o treabă cap coadă, ceva cu o logică economică, ori spunem că am încercat, astea-s argumentele… și ne vedem fiecare de drumul lui”, a declarat, marţi seara, Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu pare de cu totul altă părere

În contextul PNRR-ului a vorbit, tot marţi, imediat după negocierile avute cu PSD, şi Florin Cîţu. În opinia sa, acesta a transmis însă un mesaj foarte diferit.

Astfel, “La PNRR nu se poate modifica nimic pentru perioadă foarte lungă de timp”, a declarat preşedintele PNL.

“PNRR a fost aprobat într-o formă. Nu se poate rediscuta în acest moment”, a mai spus acesta, întrebat de jurnalişti dacă se poate discuta despre modul de alocare a fondurilor din PNRR către potenţialii beneficiari.

De ce nu s-a aruncat PSD pe postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor?

În contextul politico-administrativ, tot marţi seara, Marcel Ciolacu a mai vorbit despre postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, lăsat liber de Ludovic Orban.

Liderul PSD a atras atenţia că partidul său avea voturile necesare pentru a-şi instala un om în fruntea Camerei, însă acum nu mai este vorba despre “vânătoare de funcţii”, ci despre un “mariaj guvernamental” cu cei din PNL.

În acest sens, “Am încercat să îi lămuresc și pe viitorii colegi de coaliție. PSD are voturile necesare pentru a-și instala președintele la Camera Deputaților. Are această majoritate de mai mult timp, dar nu am făcut acest lucru.

Eu personal am spus că nu mă interesează funcțiile. Putem construi o majoritate, dacă nu, rămânem în opoziție. Am depășit demult vânătoarea de funcții”, a explicat Marcel Ciolacu.

Sursa: Capital.ro
Citește și
1 Comentariu
  1. Ioana spune

    Negocierea PNRR nu trebuia lasata la mana unui partid de nimic cum este USR + care confunda o tara cu o simpla firma . Ne-am saturat de acea „majoritate „de dreapta incapabila de un adevarat capitalism ! Societatea nu mai trebuie sa risipeasca banii bugetului pe firmele „0”care nu produc plus valoare. Nu mai vrem „capitalisti „de tip cersetori care nu pot sa actioneze decat cu bani de la buget blocand societatea sa aiba grija de domeniile esentiale (sanatate, educatie, etc).ACEI propagandisti (cum a fost de ex. RARES BOGDAN ) care se considera „DA DREAPTA” sunt niste impostori.In Romania afacerile sa fie facute de cei care se pricep nu de prosti incapabili sa produca plus valoare. Nu orice prostalan poate fi antreprenor ,nu oricine se poate numi de dreapta ! Acel GHINEA (USR) care a negociat PNRR este un criminal pentru majoritatea romanilor . Cine a permis unui cretin sa joace la ruleta banii pensionarilor , sa puna gaj banii pensionarilor cu cele mai mici venituri din UE. Este ca si cum merg la familia GHINEA (parinti care au educat un animal, copiii ,bunici ,etc )si ii oblig sa traiasca in saracie ,cu toate ca au muncit . Acest popor are dreptul la viata decenta.Nu sunt de acord sa dezvoltam Romania sacrificand oamenii . Se impune renegocierea PNRR. Exista o propaganda securista asupra tuturor bugetarilor .Nueste drept,sunt atacate toate domeniile esentiale care au fost in prima linie a pandemiei. Legea sa considere acest lucru DISCRIMINARE !Revin sa explic nenorocitului de GHINEA ca adevaratii pensionarii nu sunr cersetori !Ei au platit pensiile multor generatii de pensionari,au trecut la pensie la limita de varsta , nuau lucrat la negru sau gri, au platit luna de lluna taxe si impozite siasigurari din care si faamilia GHINEA a trait .Pensionarii care indeplinesc ceea ce am enumerat trebuie extrasi din acel total de 5 milioane si tratati corespunzator .Pensiile mici nu trebuie puse in carca celor care au muncit cu adevarat ,nici nu trebuia sa existe asa ceva . Un asa zis liberal spunea sa creasca pensiile mici iar cele de peste 2000 roni sa fie inghetate . Esti liberal JIGODIE ?Pe drept cuvant cei cu pensii speciale s-au extras din mocirla de 5 milioane pensionari . S-au pus ca intr-o troaca de porci in cadrul celor 5 milioane toate nenorocirice :asistatii social si ceilalti cu munca la nrgru ,lagri ,etc.Nu vreau sa fiu solidara cu cei care nu au muncit . Vrem sa fim respectati ca in celelalte tari din UE noi ce am muncit cu adevarat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata