Cătălin Voicu a formulat o cerere de eliberare sub control judiciar

Senatorul Cătălin Voicu a formulat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o cerere de eliberare sub control judiciar, judecătorii instanţei supreme urmând să ia vineri (9 aprilie 2010) în discuţie această cerere.

Senatorul Cătălin Voicu a rămas în arest preventiv, după ce completul de nouă judecători al ÎCCJ a respins, pe 2 aprilie, recursul la decizia anterioară a instanţei supreme de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Voicu. În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii DNA au reţinut că, în perioada iulie-septembrie 2009, Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, în două tranşe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

DNA susţine că senatorul Cătălin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constând în facilitarea obţinerii pentru firme aflate în sfera sa de interes a unor contracte de achiziţii publice de la autorităţi contractante din judeţul Constanţa. Pe 10 decembrie 2009, faţă de Cătălin Voicu s-a dispus urmărirea penală, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata