Cătălin Voicu contestă declinarea dosarului său de la DIICOT la DNA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 4 mai 2010, dosarul în care se judecă plângerea senatorului Cătălin Voicu împotriva procurorului care instrumentează dosarul în care senatorul este acuzat de fapte de corupţie.

Cătălin Voicu contestă declinarea dosarului său de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi a depus o plângere la ÎCCJ în legătură cu soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de DIICOT în cazul său.

Senatorul a fost prezent, marţi, la ÎCCJ, fiind adus de la Penitenciarul Jilava, unde se află în arest preventiv, însă nu a dorit să dea declaraţii presei. La termenul de marţi, avocatul lui Cătălin Voicu a depus o cerere de amânare a cauzei, fiind în imposibilitate de prezentare. Completul ÎCCJ a constatat, de asemenea, că dosarul de la DIICOT, unde a fost urmărit iniţial Cătălin Voicu, nu a fost ataşat dosarului din instanţă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Voicu. În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii DNA au reţinut că, în perioada iulie-septembrie 2009, Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, în două tranşe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

În luna august 2009, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de natură penală.

DNA susţine că senatorul Cătălin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constând în facilitarea obţinerii pentru firme aflate în sfera sa de interes a unor contracte de achiziţii publice la autorităţi contractante din judeţul Constanţa.
La data de 10 decembrie 2009, faţă de Cătălin Voicu s-a dispus urmărirea penală, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata