Câţi bani au cheltuit turiştii străini în România?

Suma cheltuită de turiştii străini nerezidenţi, în România, în medie a fost de 2.675 de lei de persoană, în primul trimestru al anului, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, joi, AGERPRES.

Astfel, numărul total de nerezidenţi, cazaţi în structurile de cazare turistică a fost de 64.100 persoane, iar cheltuielile acestora însumând 171,5 milioane de lei.

În contextul domeniilor, călătoriile pentru afaceri (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 68,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2021, cheltuielile acestora reprezentând 66,2% din totalul cheltuielilor.

Aşadar, o pondere de 31,5% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (66,7%), pentru evenimente culturale şi sportive (10,7%) şi pentru vizitarea prietenilor şi rudelor (8,4%).

Din punct de vedere al călătoriile în scop particular, acestea includ: călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, pelerinaj religios, tranzit şi alte activităţi.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata