CCIR: Viorel Roş, noul preşedinte al Colegiului Curţii de Arbitraj

Viorel Roş este noul preşedinte al Colegiului Curţii de Arbitraj în urma hotărârii Adunării Generale Extraordinare convocată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

‘Ca urmare a demisiei unui număr de trei membrii din Colegiul Curţii de Arbitraj, respectiv Bogdan Olteanu, Ioan Ionescu şi Brânduşa Ștefănescu, CCIR a hotărât revocarea Colegiului de conducere a Curţii de Arbitraj. Astfel, vineri, reprezentanţii CCIR au votat noua componenţă a colegiului avându-l pe Viorel Roş în funcţia de preşedinte, iar ca membrii pe Stanciu Cârpănaru, Dragoş Alexandru Sitaru, Marin Voicu şi Bazil Oglindă’, se precizează într-un comunicat al CCIR.

Potrivit sursei citate, s-a mai decis ca nicio persoană din conducerea Camerelor de Comerţ şi Industrie să nu interfereze cu actul de arbitraj, în acest scop desfiinţându-se Autoritatea de Nominare ca prerogativă a preşedintelui CCIR. Prin modificarea regulamentului, s-a revenit la componenţa Colegiului de conducere formată din cinci membrii şi la modalitatea tradiţională de desemnare a arbitrilor şi supra arbitrului.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare de vineri s-a adoptat moţiunea de cenzură a 33 de Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene şi, în consecinţă, Mihail Vlasov a fost demis din calitatea de preşedinte al CCIR. Conform statutului CCIR, a fost ales preşedinte interimar Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus, în 10 aprilie, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi avocat în Baroul Iaşi, pentru trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ, a pretins de la un martor denunţător 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata