Ce ne „paşte” după alegeri

– A doua transa de bani de la FMI va fi platita de catre fiecare roman prin taxele si impozitele care vor creste dupa alegerile prezidentiale. Afirmatia ii apartine analistului economic Niels Schnecker.

.
„Daca banii acestia intra la Guvern, acesta trebuie sa-i si ramburseze, iar Guvernul ramburseaza de la buget. Bugetul inseamna totalitatea taxelor si impozitelor pe care statul le colecteaza de la populatie. Deci, platim in mod direct. Mana statului va intra in buzunarul public si va plati la FMI„, a declarat Niels Schnecker la Realitatea TV.

Analistul a mai spus ca „diferenta dintre Romania si restul lumii este ca guvernul roman ia masuri care nu dau rezultate in ceea ce priveste o posibila amortizare a crizei”.

De aceeaşi părere este şi Petre Dandea, vicepreşedintele Cartel Alfa, care a completat că atâta vreme cât împrumutul de la FMI este făcut de statul român, atunci cei care îl vor rambursa sunt românii.

„Emil Boc nu întelege cum funcţionează sistemul bancar din România, inclusiv BNR, şi nu înţelege că orice împrumut luat de Banca Naţională este suportat de români”, a explicat Petre Dandea.

Cât priveşte deficitul bugetar, vicepreşedintele Cartel Alfa a susţinut că „scăderea economică de 8-8,5% este foarte mare. Deficitul economic trebuie finanţat, altfel trebuie să le spui profesorilor că nu-şi iau salariile şi pensionarilor că nu-şi vor lua pensiile, iar atunci cauţi o solutie de finanţare mai ieftină. FMI este mai ieftin decât sistemul bancar privat”.

Realitatea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata