Cea mai valoroasă companie la bursa din Abu Dhabi va face achiziţii de miliarde de dolari în mai multe sectoare

Conglomeratul Abu Dhabi International Holding Co are în vedere achiziţii în valoare de câteva miliarde de dolari în total în mai multe sectoare, inclusiv un dezvoltator imobiliar din Abu Dhabi, a declarat pentru Reuters directorul executiv Syed Basar Shueb.

În contextul financiar, IHC, acum cea mai valoroasă companie listată la bursa din Abu Dhabi, cu o capitalizare de piaţă de 72 de miliarde de dolari, are în vedere şi o ofertă publică iniţială (IPO) pentru 2022 pentru firma sa de sănătate deţinută majoritar,

Pure Health, a spus Shueb într-un interviu. Pure Health a jucat un rol esenţial în screening-ul infecţiilor cu COVID-19 în Emiratele Arabe Unite.

Shueb a mai spus că este aproape de achiziţionarea unui dezvoltator imobiliar Abu Dhabi de nivelul doi, care s-ar adăuga pachetului său de acţiuni minoritar indirect în Aldar Properties.

„În toate sectoarele din cele nouă verticale în care operăm, căutăm o achiziţie”, a spus Shueb. „avem în plan achiziţii de câteva miliarde de dolari.”

În prezent, IHC analizează, de asemenea, trei sau patru obiective din sectorul alimentar, precum şi obiective din sectorul sănătăţii şi al agrementului şi al comerţului cu amănuntul, a spus el.   Shueb a declarat că noile tranzacţii vor fi finanţate pentru prima dată prin împrumuturi bancare, în timp ce anul viitor firma intenţionează să emită obligaţiuni de debut, ceea ce ar ajuta la asigurarea unui rating de credit pentru o mai mare transparenţă.

De altfel, IHC a raportat o creştere  a câştigurilor în ultimul an şi jumătate, iar preţul acţiunilor sale s-a triplat anul acesta la 146,1 dirhami (circa 40,5 dolari) la închiderea de luni. În iunie, a depăşit firma de telecomunicaţii Etisalat ca fiind cea mai valoroasă companie din bursa din Abu Dhabi.

Acţiunile sale sunt deţinute îndeaproape de un grup condus de şeicul Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, consilierul de securitate naţională al Emiratelor Arabe Unite şi fratele conducătorului de facto al ţării, prinţul moştenitor Abu Dhabi Mohammed bin Zayed. Royal Group, al cărui preşedinte este şeicul Tahnoun, deţine aproximativ 74% din IHC. Tahnoun este, de asemenea, preşedinte al IHC.

Shueb a declarat că IHC intenţionează să listeze şase companii în acest an în total, oferind investitorilor interni mai multe oportunităţi pe piaţa din Abu Dhabi.   El a spus însă că nu există planuri de plată a dividendelor. În schimb, scopul este creşterea operaţiunilor IHC şi a investiţiilor în afacerile sale pentru a sprijini o creştere a preţului acţiunilor.   „Achiziţionăm, restructurăm, consolidăm în afacerile noastre, cu diversificare şi apoi dezinvestire”, a spus Shueb.

Sursa: Adevărul.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata