Cioloş: Vom adopta prin ordonanţă modificări în structura unor ministere

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că Guvernul va adopta, joi, o ordonanță privind organizarea ministerelor și s-a referit în special la noul minister al Consultării Publice și Dialogului Civic.

„Vom adopta ordonanță privind organizarea ministerelor în urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui Guvern. Sunt câteva modificări în structura unor ministere. Cred că sunt doar cinci ministere care au fost afectate de mici reorganizări, mai ales pe partea economică. Avem în structura Guvernului un nou minister. Partea de dialog social în structura acestui Guvern a trecut în coordonarea doamnei ministru al Muncii, dar rămâne ca un obiectiv important și prioritar pentru Guvern dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, însă am creat un nou minister al Consultării Publice și Dialogului Civic tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest Guvern și l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului”, a anunțat premierul, joi, la Palatul Victoria, la începutul primei ședințe a noului Cabinet.

Cioloș a precizat că Violeta Alexandru este responsabilă pentru această nouă structură și i-a cerut ca în termenul cel mai scurt să vină cu o propunere de organizare a acestui minister pentru a stabili „cât mai repede platformele de comunicare și de schimburi de idei cu diferitele organizații din societatea civilă”.

„Când vorbesc de societatea civilă, nu mă refer doar la ONG-uri, ci la societatea civilă în sens larg. Știu că sunt diferite forme de organizare sectorială care au idei, care vor să ne transmită idei. Sigur, vom avea și structuri de consultare pe partea economică, unde vreau să păstrăm legătura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economică pe care le putem avea în vedere în perioada imediat următoare. Dar, dincolo de aceste contacte (…), care sunt firești, aș vrea ca și restul societății să aibă canale de comunicare cu acest Guvern”, a explicat Cioloș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata