Circa 1.100 de proiecte depuse în etapa a treia a Programului de realizare de spaţii verzi

La finalul celei de-a treia sesiuni de depunere a dosarelor pentru Programul National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, derulat in perioada 21 septembrie – 12 octombrie 2009, pe adresa Ministerului Mediului au fost trimise circa 1.100 proiecte, releva datele remise de MM.

“La Ministerul Mediului au fost inregistrate circa 1.100 proiecte. Cifra exacta va putea fi furnizata in perioada urmatoare când se finalizeaza centralizarea datelor”, a mentionat sursa citata. Potrivit Ministerului Mediului, pâna la finele acestei luni vor fi cunoscute si localitatile care au depus cele mai multe proiecte.

Programul National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati este finantat din bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2009 al Fondului de Mediu si al Administratiei Fondului de Mediu (AFM). Finantarea se face in mod esalonat, in interiorul perioadei de valabilitate a contractului pentru finantare si pe masura realizarii proiectului.

Executivul a aprobat, in sedinta din 7 octombrie ac, o Hotarâre privind finantarea unui numar de 183 de proiecte apartinând administratiilor publice locale din toate judetele tarii, in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.

Valoarea totala a proiectelor este de aproximativ 123 milioane lei, iar acestea privesc dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate, ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va conduce la reducerea concentratiilor de noxe din aer, cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora de standardele europene in domeniu.

Prin acest act normativ sunt aprobate proiectele selectate in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati in sesiunea 3 – 31 ianuarie 2009 si sesiunea 25 august – 5 septembrie 2009. Pentru anul 2009, Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati ii este alocata suma de 200 milioane lei prin bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin HG nr. 228 din 4 martie 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata