Cluj: Disponibilizările de la Bechtel, amânate o săptămână

Decizia privind soarta celor aproape 1.900 de muncitori pe care compania americană Bechtel ar vrea să-i trimită în şomaj va fi decisă, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

”Încă nu s-a decis deocamdată nimic, dar săptămâna viitoare este foarte probabil să avem o hotărâre. În orice caz, cu siguranţă înainte de sfârşitul lunii vom cunoaşte exact ce vom face”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bechtel, Bogdan Sgârcitu.

În ceea ce priveşte discuţiile cu Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR), Sgârcitu a spus că acestea încă nu s-au terminat dar că în principiu există un consens asupra lucrărilor care ar trebui efectuate anul acesta, singura problemă rămânând finanţarea.

”Aşteaptă şi ei un răspuns de la ministerul Finanţelor, de la Guvern, pentru că nu pot decide singuri. A avut loc şi o discuţie între specialiştii în finanţe ai companiei Bechtel şi reprezentanţii statului român dar niciuna dintre variantele noastre nu a fost acceptată de către Ministerul Finanţelor. Căutăm acum o variantă care să nu influenţeze deficitul bugetar dar acest lucru este foarte greu de realizat”, a spus Sgârcitu.

Liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a afirmat că luni va avea loc o întrevedere între sindicate şi conducerea Bechtel. Acesta a mai spus că din informaţiile pe care le deţine, compania americană a propus contractarea unui împrumut de pe piaţa bancară, pe care să-l garanteze împreună cu statul român.

”Din câte am înţeles au avut loc discuţii la Ministerul Finanţelor privind un împrumut cu care să se finanţeze lucrările şi care să fie supragarantat de stat. Din păcate nu ştiu despre ce sumă este vorba”, a spus Pop.

Una dintre variantele de lucru la autostrada Transilvania pentru anul acesta ar fi continuarea tronsonului deja construit, cu încă 10 kilometri, de la Turda la Câmpia Turzii, precum şi începerea unui nou tronson, care are tot 10 kilometri, între localitatea Nădăşel şi drumul care leagă Clujul de Zalău.

Decizia privind concedierea colectivă se află în strânsă legătură cu programul de lucrări pe care Bechtel îl va stabili cu CNADRN pentru anul 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata