Cluj: Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit între Abrud şi Câmpeni

Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit luni între Abrud şi Câmpeni, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit coordonatorului Programului Naţional de Transplant, Victor Zota, la bordul avionului se afla o echipă medicală care se îndrepta către Oradea.

„Toţi sunt în viaţă, şi membrii echipei medicale, şi pilotul. Medicii erau de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Oradea”, a precizat Zota.

Accidentul a avut loc în zona comunei Beliş, iar viceprimarul localităţii, Mariana Ciumăfai, a precizat că accidentul a avut loc într-o zonă împădurită.

Avionul, care aparţine Agenţiei Naţionale de Transplant, decolase de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti şi se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau să participe la o operaţie de transplant.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că în jurul orei 16.30 a fost primit un apel pe numărul de urgenţă 112 prin care o persoană anunţa că avionul s-a prăbuşit şi că erau şapte persoane la bord.

‘Persoana respectivă a spus că nu poate vorbi mult la telefon, pentru că acordă primul ajutor. A spus că e un avion de mici dimensiuni cu şapte persoane la bord şi că nu poate vorbi pentru că trebuie să acorde primul ajutor. Am trimis echipaje de prim ajutor, avem două maşini 4×4 de prim ajutor. Mai avem şi alte echipaje care le urmează’, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Directorul operaţional al Aeroportului internaţional „Avram Iancu” Cluj, Liviu Pop, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost anunţat telefonic de accident, că nu cunoaşte detalii şi că din datele sale avionul nu era planificat să aterizeze pe aeroportul clujean. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata