Coasa mică a lui Boc nu a atins Fondul de rezervă al guvernului

32

Criza financiară profundă în care se zbate România nu a afectat generozitatea cu care guvernanţii cheltuiesc banii din Fondul de rezervă bugetară. Suma totală pe care, cu generozitate, guvernul crizei a împărţit-o în primele patru luni ale anului se ridică la 157 de milioane de lei, scrie Puterea.

Deşi clar limitată în lege la finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute, folosirea banilor din acest fond pentru acoperirea găurilor din bugetul unor primării (pe criterii de carnet de partid) sau pentru construirea de biserici rămâne o practică curentă la nivelul Guvernului Boc.

În anul 2010 au fost date 10 hotărâri de guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară, două dintre acestea fiind ulterior modificate (doar tehnic, fără modificarea sumelor alocate). Legea Bugetului de stat pe 2010 prevede că Fondul de rezervă se cifrează la ceva mai mult de 200 de milioane de lei.

Prin hotărârile menţionate mai sus, Guvernul a cheltuit deja 157 de milioane de lei, iar principalii beneficiari sunt şi stâlpii ţării, din punctul de vedere al încrederii populaţiei: Biserica şi Armata.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News