Comisar de la Garda Financiară, arestat preventiv pentru fapte de corupţie

Curtea de Apel Braşov a dispus luni (26 aprilie 2010) arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cosmin Pascu, comisar la Garda Financiară Covasna, în prezent suspendat, în sarcina lui reţinându-se infracţiunea de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de înşelăciune.

Potrivit unui comunicat al DNA, Curtea de Apel Braşov a admis recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei Tribunalului Covasna care hotărâse cercetarea comisarului în stare de libertate, acesta mai fiind trimis în judecată pentru fapte similare. Cosmin Pascu a fost reţinut, în data de 22 aprilie, de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că la data de 24 iunie 2008, inculpatul Pascu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Braşov, în sarcina sa reţinându-se nouă infracţiuni de luare de mită şi patru infracţiuni de primire de foloase necuvenite.

„Anterior trimiterii sale în judecată cât şi ulterior acestui moment (când era deja suspendat din funcţia de comisar în cadrul Gărzii Financiare Covasna), profitând de faptul că era cunoscut ca angajat al Gărzii Financiare Covasna şi folosind diverse pretexte, a desfăşurat activităţi infracţionale obţinând bani şi diverse bunuri”, susţin anchetatorii.
DNA arată că, în perioada 5 mai – 27 noiembrie 2008, inculpatul Pascu a pretins şi primit de la doi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale suma de 1.500 lei în scopul aplicării unor amenzi minime pentru neregulile constatate.

De asemenea, în perioada 27 noiembrie – decembrie 2008, Cosmin Pascu a pretins de la două persoane 1.400 lei şi 200 euro, din care a primit 535 lei şi 200 euro, promiţând că va interveni pe lângă colegii săi pentru ca aceştia să nu controleze societăţile comerciale reprezentate de cele două persoane. DNA mai menţionează că, la data de 11 februarie 2009, ulterior efectuării unui control la o societate comercială, a pretins şi primit de la reprezentantul firmei respective bunuri în valoare de peste 300 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata