COMPIROM solicită ca 75% din locuinţele din programul “Prima Casă” să fie noi

Confederatia Patronala din Industrii COMPIROM a adresat premierului Emil Boc o scrisoare prin care solicita ca un procentaj de 75% din locuintele care vor fi acordate prin programul “Prima Casa” sa fie locuinte care urmeaza sa fie construite, ci nu imobile deja construite, a precizat presedintele COMPIROM, Vasile Turcu, intr-un comunicat de presa.

,,Numai in felul acesta va fi revitalizat circuitul de capital, materiale si factor uman care sa stimuleze economia româneasca.

Recircularea pe piata a locuintelor gata construite, fie ele nelocuite inca sau din fondul locativ anterior nu ar face decât sa rezolve problemele financiare ale unor investitori imobiliari sau ale unor proprietari, ci nu sa reporneasca motorul economiei românesti”, a spus Turcu.

Conform COMPIROM, numai demararea unor noi constructii are capacitatea de a crea noi locuri de munca, de a debloca stocurile producatorilor de materiale de constructii si de a fluidiza circulatia marfurilor si produselor fara de care o economie este ineficienta.

Totodata, COMPIROM propune ca toate investitiile in infrastructura care sunt realizate cu bani de la buget sa utilizeze, intr-un mod legal, stabilit cu claritate, produse de fabricatie româneasca.

,,Daca efortul bugetar al României de a-si imbunatati infrastructura nu implica si repornirea si profitabilitatea productiei de materiale din fabricile din România, de care sunt direct dependente atât locurile de munca ale foarte multor români, cât si colectarea de taxe si impozite de care are nevoie bugetul României, atunci investitia in infrastructura se va dovedi ineficienta si nu va avea efectul de stimulare promis”, este de parere Dan Matei Agaton, secretar general al COMPIROM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata