Cristian Preda: Guvernul Boc este susţinut de foşti pesedişti

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul său că Guvernul Boc este susţinut de foşti pesedişti, comentând declaraţiile de vineri (20 august 2010) ale liderului Partidului Social Democrat (PSD) Victor Ponta care îi numeşte „trădători” pe aceştia.

Într-o postare pe blogul personal, Cristian Preda critică eforturile PSD de a atrage deputaţi PDL, „obiectivul declarat de Victor Ponta fiind interesul naţional, prin destituirea guvernului actual”.
„Guvernul Boc e susţinut de foşti pesedişti. Când vorbeşte despre ei, Ponta îi numeşte trădători. Când vrea să atragă adversari, Ponta îi îmbie cu discursul despre interesul naţional. El lasă astfel să se înţeleagă că, dacă pleci din PSD, eşti trădător, iar, dacă vii – eşti patriot”, scrie Cristian Preda pe blogul său.

El spune că sistemul de vot introdus în 2008 a slăbit forţa partidelor asupra propriilor lor aleşi şi că, nemaifiind aleşi pe listă, deputaţii şi senatorii au căpătat autonomie.
„PSD caută să răstoarne situaţia, mizând pe diminuarea încrederii în PDL.
Ar fi interesant de aflat ce anume le promite Ponta aleşilor PDL în caz că trec în opoziţie. Susţinerea la alegerile din 2012? Aşa s-ar părea, dacă luăm în seamă faptul că tot liderul PSD a vorbit despre compromisul primirii în PSD a unor adversari, dar şi despre anunţarea candidaţilor săi în alegerile din 2012 peste câteva luni”, mai arată europarlamentarul PDL pe blogul personal.

Căderea actualului guvern nu este numai obiectivul social-democraţilor, ci şi un obiectiv naţional, a afirmat, vineri, preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.
El a declarat, într-o conferinţă de presă, susţinută la Tulcea, că, pe toată perioada vacanţei parlamentare, s-a încercat „atragerea a cât mai multor parlamentari pentru a vota moţiunea de cenzură pe care o pregăteşte PSD”.

„Nu pot să vă dau pronosticuri, pot să vă spun că, din punctul nostru de vedere şi cel al PNL, în mod sigur, tot ceea ce ţine de noi facem ca să avem numărul necesar de voturi. Asta înseamnă inclusiv compromisuri, totuşi. Ca să primeşti oameni de la un alt partid e un tip de compromis pe care însă îl facem în dorinţa de a avea numărul necesar pentru ca moţiunea să treacă.
Din punctul nostru de vedere, căderea guvernului Boc nu este un obiectiv politic al PSD-ului, ci este un obiectiv naţional. Pentru România este o catastrofă ca guvernul Boc să rămână în funcţie încă mult timp de acum încolo”, a afirmat preşedintele PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata