CTP: Soluţia raţională este numirea ca premier a domnului Mugur Isărescu

În editorialul său din ziarul Gândul, Cristian Tudor Popescu afirmă că e necesară plecarea Guvernului Boc şi că „soluţia raţională este numirea ca premier a domnului Mugur Isărescu”.

.
Editorialistul îşi argumentează opţiunea precizând că „este cel mai respectat profesionist din România. Nu are apartenenţă politică. A mai fost prim-ministru acum 10 ani, tot în plină criză, şi a scos România la liman.”

„Dl. Isărescu să poată alcătui guvernul, fie politic, fie de tehnocraţi, cum crede de cuviinţă. Cred că, dacă i s-ar propune asta, dl. Isărescu pur şi simplu nu are voie să refuze, măcar pentru un an” mai scrie Cristian Tudor Popescu.

„Vă dăm 25% din salarii dacă plecaţi”. Această pancartă cred că a sintetizat cel mai bine actuala situaţie a guvernului Boc. Pe lângă disperarea oamenilor care se văd aduşi la limita supravieţuirii de scăderile de salarii şi pensii, ieri, în atmosfera Pieţei Victoriei mai plutea un sentiment: dispreţul, dacă nu ura, faţă de guvernanţi. Şi nu numai în Piaţa Victoriei găseşti sentimentul ăsta: e din belşug şi în piaţa Domenii, de pildă, unde merg eu la cumpărături. Cei cu care stau de vorbă consideră mai toţi că acest guvern nu e îndreptăţit să le ceară sacrificii, pentru că nu a luat niciun fel de măsuri, muşamalizând politic criza, până la anunţarea peste noapte a reducerilor de 25% şi 15%. Domne, e ca un doctor care a lăsat infecţia să coacă fără să facă nimic şi pe urmă zice că e musai să-ţi taie piciorul, că altfel mori.


Citește și
1 Comentariu
  1. Mon spune

    Perfect de acord cu Domnul CTP. Cu o completare : La conducerea BNR, sa fie numit ca Guvernator, pe perioada cat Dl Mugur Isarescu ar fi Prim Ministru, acel profesionist care este acum consilierul sau si anume Dl Lucian Croitoru. Cred ca Tara cu acesti 2 oameni la conducere, sprijiniti de toate Partidele politice, in 2 ani si-ar putea reveni. Pentru Dl Boc, vad mai potrivit un post de Ministru al Justitiei !
    Solutii sunt dar de unde atata „inteligenta politica” si respect fata de popor, pentru a fi aplicate ? Buba, la noi, este mizerabila clasa politica cu interesele ei individuale si de clan. Interesul pentru cei multi si prosti(ca i-au votat)este absent. Domnule CTP, veti vedea ca solutia Dvs desi este deosebit de rationala, nu va fi luata in considerare de nimeni ! De ce ? pentru ca cel care ar scoate acum tara din criza, in viitor ar fi tot asa de rational ca El sa fie Presedinte. Ori, asa ceva, este „iexclus” !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata