Cum plăteşti TVA zero la bere în staţiunile de pe litoral

La Venus, buticarii au descoperit o metodă ingenioasă ca să înşele vigilenţa fiscului sau a Gărzii Financiare Constanţa (oricum absente din zonă): vânzarea produselor „cu TVA zero”.

Evaziunea fiscală masivă care se derulează pe litoralul românesc se face în două feluri. La magazinele unde vânzarea se face cu amănuntul, gen magazin alimentar, există case de marcat care emit bonuri fiscale, dar şi nişte imprimante fixate sub tejghea de unde cumpărătorul neatent primeşte un bon nefiscal potrivit căruia TVA plătită pentru produsul cumpărat este zero.

Imprimanta de sub masă este conectată la casa de marcat. Printr-o simplă apăsare a unui buton, vânzătoarea poate stabili dacă emite un bon  „negru” sau un bon fiscal, informează Evenimentul Zilei.

Totodată, turiştii care frecventează restaurantele de la malul mării primesc, în locul unei note finale care să fie contabilizată fiscal, o aşa-zisă notă de plată care, deşi are trecute TVA, ora şi data emiterii nu este un document fiscal.

Surse din cadrul Gărzii Financiare susţin că, pe litoral, evaziunea fiscală ori nu se poate combate ori comisarii de la Constanţa sunt mână în mână cu afaceriştii locali.


Citește și
2 Comentarii
  1. Eu spune

    Am fost saptamana trecuta pe litoralul nostru, mai exact in Mamaia, deci nimeni nu cere bon si nici nu este afisat mesajul de „incurajare” sa-l ceri. Si intradevar aceste 2 metode le-am si intalnit. Milioane grele platite seara de seara pe consumatie dar la stat nu merge nimic….

  2. melc spune

    Sunt sigur ca se va crea aceasta cultura de a cere bon fiscal/factura pentru orice ban pe care-l scoatem din poznar. Eu personal ma asigur ca orice ban invart (sunt doar un simplu consumator) se fiscalizeaza. proaspat intors de pe litoral, m-am asigurat ca si pentru chez-long am primit un bon fiscal. Trebuie doar sa ne gandim ca, chiar daca lucram in „privat” nu e normal ca unii sa fure de la gura societatii care a inceput sa produca analfabeti pe banda rulanta din cauza salariilor mici din invatamant…etc..nu vreau sa amintesc celelalte domenii: sanitar, administratie publica etc.
    Cereti fratilor factura sau bon fiscal stampilat chiar si pe-o bere din centrul vechi! Nu poate avea niciun efect negativ asupra nimanui. Dimpotriva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata