Cum vor fi chiriile în toamnă, după ce se termină vacanţa

Imobiliarii spun că, în cel mai rău caz, în lunile august-septembrie chiriile vor creşte cu 10%-15%. Analiştii îi contrazic: preţurile vor rămâne la acelaşi nivel, pentru că oferta este prea mare, relatează Evenimentul Zilei.

.
Reprezentanţii pieţei imobiliare au rezerve în ceea ce priveşte o eventuală creştere a preţurilor şi spun că această perioadă este ca o bulă de săpun care se umflă până se sparge, iar chiriile revin la nivelul iniţial. „Dacă vor creşte, procentul va fi de maximum 15%, nu mai mult”, crede Liviu Ureche, vicepreşedintele Asociaţiei Pro fesionale a Agenţilor Imobiliari din România.

Analistul imobiliar Ion Zilişteanu este şi mai categoric: „Nu cred că vor mai creşte, rămân la acelaşi nivel. Dacă o luăm istoric, observăm că, până în septembrie 2007, am avut în fiecare an creşteri. În 2008 a fost cam de 10%, iar în 2009 piaţa a rămas la acelaşi nivel. Preţurile vor stagna şi datorită ofertei destul de mari”.
Imobiliarii spun că, în această perioadă, cei mai câştigaţi sunt proprietarii de apartamente mici.

E un moment speculat de cei care au de închiriat apartamente, în general mici, cu două camere sau garsoniere, şi încearcă să profite la maxim. Cresc preţurile în zonele care au legătură directă cu mijloacele de transport în comun rapide, cum ar fi metroul”, e de părere Dragoş Dragoteanu, preşedintele firmei imobiliare Euroest.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata