Curs valutar fără chitanţă: Şefu’, la 5.000 de euro mai negociaţi?

– Casele de schimb din capitală au case de marcat şi computere. Însă, dacă un client vrea să obţină un curs mai bun, trebuie să renunţe la chitanţă, relatează Evenimentul Zilei

Alexandru a intrat în prima casă de schimb valutar, care afişa un curs de 4,2800 lei/euro, şi a întrebat dacă se poate negocia pentru sume mai mari. Casiera a răspuns afirmativ, oferindu-i un curs de 4,2750 lei/euro.

Când bărbatul i-a spus că vrea şi chitanţă sau măcar o hârtie cu semnătură şi ştampilă, ca să aibă o dovadă în cazul în care la bancă s-ar fi descoperit bancnote false, tonul casierei s-a schimbat.
Haideţi, domnu’! Dacă nu vă trec schimbul pe casă, cum să vă dau chitanţă? Negociere cu chitanţă nu se există”, a spus ironic casiera.

Totuşi, aceasta a avut amabilitatea de a suna o colegă de la casa de schimb de alături. „Mergeţi la fata de pe colţ, că vă dă ea chitanţă”, i-a spus.

Întrebată dacă la suma de 5.000 de euro se mai poate negocia, femeia a răspuns cu o întrebare aruncată şefului ei, aflat în subsolul casei de schimb: „Şefu, la 5.000 mai negociaţi?”

Răspunsul patronului a fost afirmativ, astfel că femeia i-a oferit clientului un curs de 4,2700 lei/euro. Fericit că a reuşit să cumpere 5.000 de euro mai ieftin, omul nu a mai îndrăznit să ceară chitanţa.

Dacă ar fi cumpărat euro de la o bancă, ar fi plătit cu circa 200 de lei în plus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata