Daniel Funeriu: 100% din personal este încadrat corect

Personalul din învăţământ este încadrat corect în proporţie de 100% şi nu vor fi dificultăţi cu plata la timp a salariilor, a declarat vineri,23 aprilie, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În opinia sa, „neliniştea” în ceea ce priveşte salarizarea este nejustificată iar majoritatea punctelor invocate de sindicalişti în vederea declanşării unor acţiuni de protest care să ţină de blocarea anului şcolar au fost rezolvate de minister.

Referindu-se la sporurile personalului din învăţământ, Funeriu a susţinut că nu există o evaluare exactă a acestor cifre şi că speră ca această situaţie să fie reglementată. Ministrul le-a mulţumit profesorilor care joi, 22 aprilie, nu au participat la grevă şi care au „pus interesele elevilor” deasupra interesului exprimat prin mişcările sindicale.

Referindu-se la proiectul de lege a educaţiei naţionale, ministrul nu a exclus posibilitatea ca în comisiile de specialitate ale Parlamentului anumite amendamente ale opoziţiei să fie luate în consideraţie.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, a declarat în urma discuţiei cu comisia tehnică a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului că s-a convenit ca în cursul săptămânii viitoare să fie realizat un regulament-cadru privind sporurile pentru condiţii vătămătoare şi condiţii grele, care apoi va trebui aprobat de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii.

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, a declarat că discuţia cu reprezentanţii ministerului privind sporurile ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii ianuarie şi a susţinut că acum este tardivă, întrucât a apărut Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69, care nu permite rectificări bugetare pentru cheltuieli de personal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata