Decizia liderilor sindicali poate încălca regulamentul şcolar

Decizia de a nu trece note şi calificative în cataloage, începând de luni (22 martie 2010), a liderilor celor trei sindicate din educaţie încalcă regulamentul şcolar şi alte prevederi legale, dacă nu a fost făcută în urma unui referendum, a declarat inspectorul general al capitalei, Cristian Alexandrescu.

„E o formă de protest şi, ca orice formă de protest, ea poate fi pusă în aplicare nu printr-o decizie a liderilor, ci în funcţie de fiecare cadru didactic, membru de sindicat, în urma unui referendum”, a explicat şeful ISMB. El a spus că în cazul în care e vorba despre o recomandare a liderilor de sindicate fără consultare, se încalcă regulamentul şcolar şi alte prevederi legale.

Cristian Alexandrescu a spus că Inspectoratul Şcolar al capitalei nu a primit nicio înştiinţare care să se refere la forma de protest recomandată. „Nu ştiu dacă este vorba de o decizie a sindicaliştilor sau de o hotărâre generală a membrilor de sindicat”, a spus Alexandrescu, care a precizat că nu are o situaţie a unităţilor şcolare unde nu se pun calificative şi note începând de luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata