Directorul DGFP Vaslui, cercetat pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală pe numele directorului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Vaslui, Mihăiţă Panţiru, acuzat de luare de mită într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor DIICOT, în acelaşi dosar, alături de şeful Finanţelor mai sunt cercetaţi şi Tudorel Hărăbor, managerul general al FEPA SA, Constantin Cozar, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA), Alexandru Dumitriu şi Antonio Vruşnea, membri ai CA.
Aceştia din urmă sunt acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual, dare de mită şi organizare de grup infracţional în vederea comiterii de infracţiuni economice.

”În urma anchetei derulate de procurori, cu sprijinul inspectorilor DGFP Vaslui şi al comisarilor Gărzii Financiare Vaslui, s-a constatat că valoarea prejudiciului creat prin evaziune fiscală ajunge la 12.519.065 de lei. Astfel, în anii 2008 şi 2009, conducerea FEPA SA Bârlad a derulat operaţiuni comerciale fictive, în special cu imobile. Competenţa în acest caz va fi declinată către Direcţia Naţională Anticorupţie întrucât valoarea prejudiciului depăşeşte un milion de euro.

Din păcate, nu pot fi oferite, deocamdată, mai multe informaţii legate de acest caz”, a declarat, joi, Mihaela Iosipescu, şeful DIICOT Vaslui. SC FEPA SA Bârlad produce aparatură de control, reglare şi comandă. Unitatea se află în prezent în lichidare judiciară.

Citește și
1 Comentariu
  1. iredente spune

    De aceea unii inspectori din aceasta institutie isi permit sa incalce legea.capmare mihai care functioneaza in cadrul DFP Vaslui sau Husi a preferat sa anunte telefonic primarul din Botesti ,a carui tata are si el un bar,sa anunte toate vanzatoarele din botesti sa inchida magazinele ca vine fiscul in control.Toti proprietarii de baruri umfla preturile si vanzatoarele si ele si nimeni nu ia nici o masura.Daca se vrea cu adevarat eficienta,de ce nu angajato personal tanar,necorupt si care sa-si faca datoria cum trebuie.Din cate am auzit, acest CAPMARE MIHAI,fiu de securisto-comunist,nu este nici capabil,nici pregatit si ce este mai grav,FOARTE CORUPT.Chiar nu gaseste DGFPVaslui oameni cinstiti,.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata