Elena Udrea: Consilierii bucureşteni ai PDL îl recheamă din vacanţă pe primarul Sorin Oprescu

Consilierii generali PDL îl recheamă de urgenţă din vacanţă pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, solicitându-i convocarea de urgenţă a unei şedinţe în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti, a declarat joi (19 august 2010) într-o conferinţă de presă, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Elena Udrea.

Ea a precizat că în şedinţa organizaţiei PDL Bucureşti de joi după-amiază s-a luat această decizie, ordinea de zi propusă cuprinzând alocarea de fonduri pentru reparaţii la Spitalul Giuleşti, precum şi constituirea unei comisii de anchetă pentru verificarea modului în care sunt administrate cele 21 de spitale aparţinând Primăriei Generale a Capitalei.

Elena Udrea a precizat că reprezentanţii PDL în CGMB vor solicita de asemenea primarului general să iniţieze de urgenţă procedurile pentru numirea consiliilor de administraţie la aceste spitale în condiţiile în care niciuna dintre aceste unităţi spitaliceşti nu are un CA (consiliu de administraţie) şi manager.
Liderul democrat liberal a precizat că în cazul în care Sorin Oprescu va refuza convocarea imediată a şedinţei, consilierii democrat-liberali vor iniţia procedurile pentru convocarea unei şedinţe extraordinare a CGMB.

„Şi de data aceasta se vorbeşte de o responsabilitate colectivă. (…) Până la această oră conducerea, administrarea spitalului, trebuia să fie destituită, iar primarul general ar trebui să fie în Bucureşti”, a spus Elena Udrea, întrebată fiind dacă şi-ar fi dat demisia în cazul în care ar fi fost în locul ministrului Sănătăţii Cseke Attila.
Nu în ultimul rând, Udrea a afirmat că tragedia de la Maternitatea Giuleşti nu este un subiect care „să fie politizat”, transmiţând totodată condoleanţe familiilor implicate în aceasta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata