Elena Udrea: „Dacă Patriciu şi-ar plăti datoria la stat, nu am tăia pensiile mici”

– Elena Udrea susţine că Executivul nu ar fi nevoit să reducă pensiile dacă omul de afaceri Dinu Patriciu şi-ar plăti datoriile către statul român. Declaraţia a fost făcută de ministrul Dezvoltării miercuri seara, la emisiunea „Naşul” de la B1TV, moderată de Radu Moraru. Aceasta a menţionat că termenul pentru plata datoriei expiră toamna aceasta, dar KazMunaiGaz, care a achiziţionat de la Dinu Patriciu compania Rompetrol, nu îşi poate plăti datoria.

.
„Dacă Dinu Patriciu şi-ar plăti datoria către statul român, de 600 de milioane de dolari, n-ar mai trebui să tăiem pensiile”, a spun Elena Udrea.
De criticile Elenei Udrea cu a scăpat nici preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care nu face altceva decât să critice în continuu măsurile Guvernului, însă nu vine niciodată cu o soluţie proprie. Aceasta i-a cerut fostului preşedinte al PSD să îl retragă pe cumnatul său din funcţia de director al Eximbank, controlată de stat, precizând că statul, dacă îi reziliază contractul, trebuie să îi plătească 750.000 de euro, potrivit contractului.

Udrea a declarat că directorul Eximbank are un salariu de 20.000 de euro şi primeşte o primă anuală de concediu care valorează cât un salariu, primă de 1 iunie, de Crăciun, al treisprezecelea salariu şi îşi decontează toate cheltuielile, relatează Gândul.

Citește și
1 Comentariu
  1. ioana spune

    Si eu am o fetita de 5 luni si chiar voi fi afectata de reducerea indemnizatiei de la 1050 la 840 ron + 200 ron.Am o rata la banca de 250 euro/luna.O sa traim din venitul sotului de 1500 ron/luna.Va fi greu dar ne vom descurca.Solutia corecta era impozitarea progresiva a veniturilor obtinute din salarii.Nu este corect ca o indemnizatie de crestere copil sau o pensie sa depaseasca 1500 RON pentru unii, iar altii (chiar angajati) sa aiba venituri minime de 350 sau 600 roni.La fel nu este corect ca un salariu la stat (bugetari, regii etc) sa fie mai mare de 2000 ron.Tot ce este castig mai mare decat aceste sume este FURT CU ACTE IN REGULA.Cine ar dori venituri mai mari ar trebui sa mearga in CAPITALISM ( adica in mediul privat )si acolo sa castige cat pofteste.Tot ce se fura in tara asta de catre politicieni si acolitii lor este o poveste total diferita fata de inechitatea sociala din tara dar, trebuie rezolvata si aceasta grava problema.PDL-ul este vinovat de cheltuierea banilor prfin clientela politica,PNL-ul este vinovat pentru cresterile salariale in sectorul bugetar fara sustinere in productivitate si am asa am ajuns la RAUL CEL MAI MIC in care s-a transformat PSD-ul din cauza incompetentei si hotiei celorlalti.Si mai mult PSD-ul vine si cu solutia cea mai corecta si anume DESFIINTAREA COTEI UNICE (impozit mai mare la salarii si impozit mai mic la profit).Nu prea am incredere in PSD-isti dar ASTA ESTE SOLUTIA CORECTA!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata