Elon Musk, președintele companiei Twitter, spune că este pregătit să angajeze noi oameni, în mod deosebit ingineri software

48

După ce a concediat aproximativ două treimi din angajații Twitter, Elon Musk, președintele companiei, spune că este pregătit să angajeze noi oameni, în mod deosebit ingineri software.

Elon Musk a anunțat, în cadrul ședinței de luni, 21 noiembrie, că Twitter nu va mai concedia oameni, ci dorește să angajeze oameni noi.

Twitter suferă de un deficit de ingineri

După valul de disponibilizări ale noului proprietar, compania duce lipsă de ingineri software, după cum a recunoscut chiar Elon Musk. În ședință, acesta a spus că se vor face angajări, iar cei rămași în companie sunt încurajați să facă recomandări. Job-urile disponibile nu sunt listate pe site-urile de profit, iar Elon Musk nu a spus exact ce poziţii sunt căutate, ci numai că se caută ingineri care scriu software bine.

Din cei 7.500 de angajaţi care lucrau în companie înainte de venirea lui Elon Musk, Twitter mai are acum în jur de 2.700 de angajaţi. Controversatul om de afaceri a recunoscut că s-au făcut multe greşeli în procesul de reorganizare a companiei, însă asigură că situaţia se va stabiliza în timp.

Twitter a impus restricții la abonarea Twitter Blue

Twitter Blue s-a lansat în grabă, iar acum compania impune o serie de restricții pentru conturile noi, menite să descurajeze imitatorii care vor să câștige un număr mare de urmăritori datorită bifei albastre. Acest lucru creat mai multe probleme, una dintre ele fiind faptul că mulţi imitatori s-au abonat pentru a beneficia de bifa oferită de acest abonament. Deoarece utilizatorii încă nu știu să facă diferenţa între bifa conturilor verificate şi cea dobândită prin abonarea la Blue, imitatorii au ales să plătească abonamentul pentru a dobândi un număr mare de urmăritori.

Cu toate că a fost avertizat că se va întâmpla acest lucru, Elon Musk a ignorat posibilitatea, preferând să relanseze serviciul cât mai repede posibil. În plus, Twitter şi-a modificat, de asemenea, regulamentul. Acum, noile conturi trebuie să aştepte 90 de zile de la creare înainte de a se putea abona la Blue. Într-o primă fază, pentru a stopa această tendinţă, conturile noi erau blocate complet de la abonarea la acest serviciu.

Această întâmplare vine după ce Elon Musk le-a oferit un ultimatum angajaților Twitter. Acesta le-a transmis că au două posibilități. Una din ele ar fi să muncească mai mult, cu program prelungit, iar cealaltă ar fi să plece din companie. În această lună, Elon Musk le-a trimis un mail în care le spunea că pentru a crea Twitter 2.0 vor trebui ”să muncească multe ore la extrem” şi numai aceia care vor dovedi o ”performanţă excepţională” vor putea rămâne în companie.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro