Emil Boc către poliţişti: În 2010 suntem în război cu evaziunea fiscală

Primul-ministru Emil Boc a subliniat marţi (26 ianuarie 2010), la bilanţul Poliţei Române pe anul trecut, necesitatea ca poliţiştii să intensifice în anul 2010 măsurile împotriva evaziunii fiscale.

„În 2010 suntem în război cu evaziunea fiscală. E o formă modernă a războiului, dar atât de necesară societăţii româneşti actuale.

Înainte de a ne gândi dacă majorăm taxele şi impozitele – în 2010 nu avem în vedere majorarea niciunei taxe sau sau a unui impozit major în sistem – trebuie să colectăm mai bine ceea ce avem şi să aducem banii, care trec prin buzunare sau alte locuri nelegale, în bugetul statului”, a afirmat Boc. El a avertizat că va supraveghea personal modul în care îndeplinesc obiectivele instituţiile implicate în combaterea evaziunii fiscale.

„Pentru aceasta, voi veghea personal, prin Comandamentul Antifraudă de la nivelul Guvernului, ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Parchetul, Poliţia Română instrumentele justiţiei pe care le putem coopta în acestă misiune, să identifice şi să elimine sursele evaziunii fiscale. Pe care le ştim cu toţii, dar poate nu a existat o voinţă politică în toţi aceşti ani ca lucrurile să meargă mai departe”, a declarat Boc, la bilanţul Poliţiei Române.

Totodată, prim-ministrul le-a spus poliţiştilor că pot îndeplini obiectivul ca România să adere la spaţiul Schengen în martie 2011. „O prioritate majoră a Guvernului României este ca în martie 2011 românii să beneficieze de toate drepturile pe care le pot avea ca cetăţeni ai Uniunii Europene, fără restricţii şi fără limite să aibă acces în spaţiul Schengen.

Acest obiectiv, care nu-i uşor, se poate realiza”, a declarat Emil Boc. De asemenea, şeful Executivului i-a asigurat pe poliţişti că îşi vor primi drepturile salariale restante. „Vreau să ştiţi că societatea face eforturi considerabile pentru a respecta statutul dumneavoastră, pe care îl meritaţi deplin, inclusiv din punct de vedere financiar. Domnul ministru (Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor – n.r.) a făcut câteva precizări ca drepturile convenite prin lege să fie respectate.

Că vorbim de drepturi de echipament, problema chiriei şi alte drepturi, încercăm în acest an din punct de vedere economic să respectăm cadrul legal, ca o formă de respect a societăţii pentru munca pe care dumneavoastră o depuneţi”, a mai spus premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata