Euro ar putea depăşi pragul de 6 lei, susţin economiştii

– Semnal de alarmă tras de specialiştii Băncii Naţionale. Aceştia spun că, dacă Guvernul nu va lua urgent măsuri de reducere a cheltuielilor, cursul va exploda, iar un euro ar putea ajunge chiar şi la 6 lei, informează Realitatea.net

Pe de altă parte, consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu asigură că, în prezent, nu există niciun pericol de destabilizare a pieţei valutare.

BNR poate să intervină pe piaţă în orice moment. Nu este o imposibilitate de intervenţie eficientă. Problema este de posibilitate şi oportunitate. (…) Nu există niciun pericol de destabilizare a pieţei valutare. În ceea ce priveşte rezerva Băncii Naţionale, aceasta este foarte mare şi a fost adunată cu migală”, a spus Vasilescu, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Traiul românilor este dependent de evoluţia monedei naţionale. Devalorizarea de la o zi la alta a leului este resimţită din plin mai ales de cei care au de plătit rate la bănci, chirii sau facturi în euro.

Dacă vorbim de un credit în euro, pentru o rată de 300 de euro, astăzi, când cursul euro a sărit la 4, 28 de lei, trebuie să plătim băncii aproximativ 1.250 de lei. Dacă euro va ajunge la 6 lei, rata va creşte cu 550 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata