Florin Costiniu şi Costel Căşuneanu, reţinuţi pentru 24 de ore

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis joi (8 aprilie 2010) o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pe numele judecătorului Florin Costiniu şi a omului de afaceri Costel Căşuneanu în dosarul în care aceştia au fost puşi sub acuzare alături de senatorul Cătălin Voicu.

În termenul celor 24 de ore, procurorii vor solicita judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emiterea unor mandate de arestare preventive pe numele lui Costiniu, Căşuneanu şi a celuilalt om de afaceri Marius Locic, reţinut şi el tot joi. Marius Locic a fost audiat de procurorii DNA împreună cu omul de afaceri, Costel Căşuneanu, şi judecătorul Florin Costiniu, fiind posibil ca şi aceştia să fie reţinuţi.

Judecătorul Florin Costiniu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost audiat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce CSM şi-a dat avizul pentru reţinerea şi arestarea sa, în dosarul în care este urmărit penal alături de senatorul Cătălin Voicu. Judecătorul Florin Costiniu a declarat, miercuri seara, că mandatul său de preşedinte al Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a expirat la 31 martie.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a judecătorului Florin Costiniu, acuzat de fapte de corupţie în dosarul Cătălin Voicu. Conform legii, după încuviinţarea CSM, procurorii anticorupţie pot emite ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele judecătorului Florin Costiniu, iar ulterior pot înainta ÎCCJ propunerea de arestare preventivă.

Procurorii anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de judecătorul Florin Costiniu pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă care este reţinută în sarcina senatorului PSD Cătălin Voicu. Judecătorul Costiniu este acuzat că ar fi intervenit, la cererea lui Cătălin Voicu, pe lângă unii judecători de la Înalta Curte să soluţioneze favorabil un dosar al lui Costel Căşuneanu, care în final s-a soluţionat definitiv şi irevocabil nefavorabil omului de afaceri.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Cătălin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanţă juridică, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea masca banii primiţi de la omul de afaceri pentru a interveni pe lângă poliţişti în cazul unui dosar penal al lui Locic. Omul de afaceri Marius Locic a primit de la DNA, pe 14 decembrie 2009, interdicţie de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Apărătorul senatorului PSD, Cătălin Voicu a declarat, pe 14 decembrie 2009, la ieşirea din sediul DNA, că Marius Locic a dat o declaraţie amplă. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, senatorul Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare, şi că acesta nu poate părăsi localitatea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata