Fotbal: Toate echipele naţionale vor beneficia de servicii de monitorizare

Pentru prima dată în istoria Federaţiei Române de Fotbal, toate echipele naţionale, inclusiv cele de juniori şi de fotbal feminin, vor beneficia de servicii de monitorizare în urma semnării contractului cu compania InStatFootball, informează site-ul FRF .

„Am semnat un contract cu compania InStatFootball pentru achiziţionarea serviciilor de monitorizare a parametrilor tehnico-tactici ai jucătorilor, atât din timpul meciurilor oficiale, cât şi a celor de antrenament. Nu numai pentru prima reprezentativă, pentru toate naţionalele de juniori, fotbal feminin, futsal. Dacă vrem performanţă şi ne dorim un fotbal modern, nu mai putem lucra ochiometric, avem nevoie să accesăm aceste noi tehnologii”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la conferinţa de presă organizată luni la Casa Fotbalului.

Contractul cu InStatFootball va expira la finalul anului şi a fost semnat în urma consultării altor două oferte, venite din partea companiilor ProZone şi Ortec.

De serviciile firmei InStat beneficiază şi echipe din Liga I, precum Oţelul Galaţi, Astra Giurgiu, Pandurii Tg. Jiu, FC Botoşani.

„În afara rapoartelor de analiză statistică pentru echipele naţionale, FRF va avea acces şi la programul nostru de scouting şi monitorizare a jucătorilor care evoluează în străinătate”, a declarat Veaceslav Pintilei , reprezentantul InStatFootball în România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata